FOLLOW US: facebook twitter

Τίμησε την ιστορία η Ανδραβίδα: Υπερθέαμα με “Στιγμές της Επανάστασης του 1821”

Ημερομηνία: 27-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Ένα μοναδικό θέαμα, ένα δρώμενο αφιερωμένο στην Επανάσταση του 1821, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Φίλων Πολιτισμού της πεδινής Ηλείας ΕΣΤΙΑ Ανδραβίδας. Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, παρά το κρύο και τον άσχημο καιρό εκατοντάδες πολίτες από την περιοχή παρακολούθησαν την παράσταση με τίτλο «Στιγμές της Επανάστασης του 1821».

Η ιστορία πριν τα χρόνια της Επανάστασης, οι μέρες της μεγάλης στιγμής, αλλά και το επόμενο διάστημα στον αγώνα για την απελευθέρωση από τον τούρκικο ζυγό, ξετυλίχθηκαν μπροστά στο κοινό, με ένα θεατρικό τρόπο. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, η στιγμή της υποδούλωσης, οι οπλαρχηγοί, οι Φιλικοί, ο Ρήγας Φεραίος και πολλές άλλες μορφές και στιγμές αυτής της πορείας, παρουσιάστηκαν με έναν τρόπο συγκινητικό για να θυμίσουν την ιστορία της χώρας μας, άρρηκτα συνδεδεμένη και με την ιστορία της Ανδραβίδας και της ευρύτερης περιοχής.

Μαζί με τα κεντρικά πρόσωπα παρέλασαν και αργότερα χόρεψαν, περίπου 40 χορευτές από αρκετούς  χορευτικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους της Ηλείας, που μετείχαν στα δρώμενα. Στην εκδήλωση συμμετείχε με έφηβους καβαλάρηδες και ο Ιππικός Όμιλος Ανδραβίδας «ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ». Όλα εκτυλίχθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ανδραβίδας, μπροστά από το ναό της Αγίας Σοφίας, σύμβολο της ιστορίας της περιοχής…

Όπως είχαν προαναγγείλει οι οργανωτές ήταν ένα πραγματικό υπερθέαμα, με εξαιρετικές παραδοσιακές ενδυμασίες, πραγματικός ύμνος στην Ελληνική επανάσταση του 1821. Εξαιρετικός στην παρουσίαση ο δάσκαλος χορού Αριστοτέλης Κλαμαργιάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος