FOLLOW US: facebook twitter

Τίμησαν το Έπος του ‘40

Ημερομηνία: 28-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

4o-gym-28okt

Επετειακά τραγούδια από τη χορωδία του 4ου  ΓΕΛ  Πύργου με ζωντανή μουσική από τους μαθητές.

Σχολικές γιορτές χθες σε όλη την Ηλεία για τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Γιορτές μνήμης και τιμής στους ήρωες του ’40, διοργάνωσαν χθες όλα τα σχολεία της Ηλείας. Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, η κάθε σχολική μονάδα ετοίμασε το δικό της ξεχωριστό αφιέρωμα, θέλοντας να γιορτάσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές την εποποιία του 1940, 76 χρόνια μετά, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα «Ποτέ πια φασισμός».

1o-dim-28okt

Η ελληνική ψυχή συνεχίζει να παραμένει αδούλωτη, οι νέοι διδάσκονται μέσα από τις θυσίες εκείνων των ηρώων που έπεσαν για την λευτεριά και την πατρίδα, την άρνηση για υποταγή και την αντίσταση που έδειξαν οι πρόγονοί μας ενάντια στη βία και τον φασισμό. «Επέσατε θύματα αδέλφια μου εσείς σε άνιση μάχη και αγώνα…»

1o-dim-28okt2

Με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα γιόρτασαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές και μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. Ιδιαίτερα εντυπωσίασε χορογραφία μαθητριών με την οποία «έντυσαν» το γνωστό τραγούδι του Πυθαγόρα «Οι Ηπειρώτισσες» που τραγούδησε η Μαρινέλλα.

Στα σχολεία του Πύργου οι μαθητές με αφηγήσεις, απαγγελίες ποιημάτων, προβολές βίντεο, σκετς σε αρκετά από αυτά αλλά και χορωδιακά σχήματα με ζωντανή μουσική από τους μαθητές που παίζουν μουσικά όργανα, ζωντάνεψαν τις μνήμες εκείνων των ημερών που η πατρίδα μας έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία της.

4o-gym-28okt2

Οι σχολικές γιορτές ξεκίνησαν με το ιστορικό της ημέρας από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που αναφέρθηκαν εκτενώς στα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου του 1940, σε ότι προηγήθηκε και ότι επακολούθησε από τα στρατεύματα κατοχής και την αντίσταση των Ελλήνων. Στις σχολικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν και πολλοί γονείς για να καμαρώσουν και να εμψυχώσουν τα παιδιά τους. Χαρακτηριστικό των χθεσινών εκδηλώσεων, ήταν η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών στις σχολικές γιορτές, αφού όλα σχεδόν τα σχολεία είχαν τη δική τους χορωδία στην οποία συμμετείχαν πολλά παιδιά που εδώ και αρκετό καιρό έκαναν εντατικές πρόβες για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, πήγαν στην πλατεία όπου κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος