FOLLOW US: facebook twitter

Τίμησαν τους κήρυκες του Ολυμπισμού

Ημερομηνία: 17-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

doa7

Εκδήλωση στη ΔΟΑ για την βράβευση της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής

Τους αθλητές, τους προπονητές και τους συνοδούς που συμμετείχαν στην Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία, τίμησε το απόγευμα του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις της η Ολομέλεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

mamalos

Ολυμπιονίκες όπως η Άννα Κορακάκη και ο Σπύρος Γιαννιώτης έδωσαν το «παρών», όπως και οι περισσότεροι από τους αθλητές που ταξίδεψαν στην Βραζιλία. Παρών,  λόγω υποχρεώσεων με την ΕΘΝΟΑ, ήταν και ο χρυσός παραολυμπιονίκης της Βραζιλίας Παύλος Μάμαλος. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς και ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές.

doa3doa5

 

korakaki

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια παρουσίαση των εγκαταστάσεων της ΔΟΑ, της ιστορίας και του ρόλου της, μέσα από ένα βίντεο. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος τόνισε πως στην Ελλάδα είχε επικρατήσει η άποψη ότι δεν χρειαζόταν να έχει και Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, λόγω του ότι έχει τη ΔΟΑ. Ήταν ένα λάθος που διορθώθηκε το 2009 με τη δημιουργία της ΕΘΝΟΑ.

pateras_stefanidi

«Στην Ελλάδα γεννήσαμε τις ολυμπιακές αξίες και ξεχάσαμε να τις διδάξουμε» είπε ο κ. Κούβελος εξηγώντας αρκετά παραδείγματα για την μοναδικότητα του χώρου και την ιερότητα και την επιβλητικότητα του. «Είναι εδώ που ξεκίνησαν όλα» είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε με την κύρια ομιλία του με θέμα «η σημασία των Ολυμπιακών αξιών στην εκπαίδευση των νέων σήμερα και ο ρόλος των Ολυμπιονικών στη διαδικασία αυτή».

Ι. Κούβελος: «Διδάξτε τα νέα παιδιά ως πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών Αγώνων»

gianniotis

Ο κ. Κούβελος μίλησε για την αποστολή της Βραζιλία με θερμά λόγια καθώς ο ίδιος ένιωσε πολύ μεγάλη τιμή ως επικεφαλής αλλά κυρίως λόγω των διακρίσεων των Ελλήνων αθλητών και της σημαντικής συμμετοχής του συνόλου των μελών της αποστολής.

pateras_stefanidi

«Αποτελείτε ένα σύνολο ικανό να διδάξει στα νέα παιδιά όλα εκείνα που θεωρητικοί και καθηγητές δεν έχουν τη δυνατότητα να διδάξουν γιατί συνήθως δεν έχουν ζήσει αυτά που έχετε ζήσει εσείς, ως πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών Αγώνων» είπε και στάθηκε ακόμα στο ρόλο των γονέων και των προπονητών στη διαμόρφωση των αθλητών και τη στήριξή τους, λέγοντας πως αξίζουν της ανάλογης διάκρισης και του μεγάλου «ευχαριστώ» από όλους σχολίασε.

doa2

Μετά την ομιλία πραγματοποίησε τη βράβευση των αθλητών, των προπονητών και των συνοδών της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής. Ακολούθησε η ομιλία του καθηγητή Δημήτρη Γαργαλιάνου για την διπλή καριέρα των αθλητών. Στη συνέχεια στο χώρο του μνημείου Πιερ ντε Κουμπερτέν και του μνημείου Κετσέα και Diem, έγινε κατάθεση στεφάνων. Οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη στο Ιστορικό Αρχείο «Αθήνα 2004». Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν τα παιδιά του τμήματος στίβου του ΑΟ Ολυμπιονίκης Αρχ. Ολυμπίας.

doa

Ήταν ένα διήμερο όπου οι μετέχοντες στην Ελληνική Ολυμπιακή αποστολή χαλάρωσαν στο μαγευτικό περιβάλλον των εγκαταστάσεων της ΔΟΑ και της Ολυμπίας, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και τα μουσεία, ενώ συμμετείχαν σε συζητήσεις και έκαναν μια αναδρομή στα όσα συνέβησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία.

doa1

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος