FOLLOW US: facebook twitter

Τίμησαν τον Χαράλαμπο Βιλαέτη: Γιόρτασαν την 197η επέτειο από τη Μάχη του Λαντζοίου

Ημερομηνία: 07-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η 197η επέτειος από τη Μάχη του Λαντζοίου κατά των Λαλαίων Τουρκαλβανών, η οποία συνέβη στις 10 Μαΐου του 1821, εορτάστηκε την Κυριακή, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στο χώρο του Μνημείου της Μάχης στο Δ.Δ. Λαντζοΐου (Κτήμα Μπριντζίκη).

Διοργανωτές για μία ακόμη χρονιά ήταν ο Λαογραφικός-Χορευτικός Όμιλος Πύργου «Ηλείων Παράδοσις», η Φιλαρμονική Εταιρεία Πύργου «Απόλλων», ο Σύνδεσμος Οπλιτών Νομού Ηλείας, με την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και του Κτήματος Μπριντζίκη.

Η σεμνή αυτή εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Ήρωες της Μάχης του Λαντζοΐου και τον οπλαρχηγό του Πύργου Χαράλαμπο Βιλαέτη, παρουσία εκπροσώπων των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών καθώς επίσης και αρκετών ανθρώπων που αψήφησαν την συνεχή βροχή, ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση για τις ψυχές των πεσόντων Ηρώων μας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανόν, με την συμμετοχή των Αιδ. π. Αθανασίου Στεργιοπούλου, π. Νικολάου Κατσηδήμα, π. Παναγιώτου Κλουκίνα και π. Γεωργίου Κάμπρα, ενώ ακολούθησε η κατάθεση Στεφάνων από τους εκπροσώπους των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών, καθώς επίσης διαφόρων φορέων και Συλλόγων.

Για το χρονικό της Μάχης του Λαντζοΐου, καθώς επίσης και την σημασία της θυσίας του Βιλαέτη, αναφέρθηκε εν συντομία ο Γραμματέας του Συνδέσμου Οπλιτών Νομού Ηλείας και Ιστορικός κ. Γεώργιος Κουρκούτας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Εταιρίας Πύργου «Απόλλων» κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος και ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Πύργου «Ηλείων Παράδοσις» κ. Κώστας Αθανασόπουλος.

Η λιτή και σεμνή αυτή εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αγώνα του Χαράλαμπου Βιλαέτη και των συμπολεμιστών του, έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμην των Ηρώων μας και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών, δεν παρουσιάστηκαν οι παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού-Χορευτικού Ομίλου Πύργου «Ηλείων Παράδοσις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος