FOLLOW US: facebook twitter

Τέλος στην αγωνία των φορολογουμένων

Ημερομηνία: 24-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα

efories-1

Δημοσιεύτηκαν  στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι δύο αποφάσεις  για την ρύθμιση των 24 δόσεων στους δήμους Πηνειού και Ήλιδας

Τέλος έλαβε η αγωνία των φορολογουμένων οφειλετών των δήμων Πηνειού και  Ήλιδας που οι οποίοι κηρύχτηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με απόφαση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στις 8.9.2016 και 6-7-8.9.2016 αντιστοίχως και ανέμεναν ως τώρα να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης των 24 δόσεων για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους στο δημόσιο  που είχαν «παγώσει» για ένα εξάμηνο.

Έτσι, οι δύο αποφάσεις της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, έλαβαν ΦΕΚ και δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης  στο φύλλο 970 με ημερομηνία 22 Μαρτίου 2017. Επομένως, τα χέρια των οφειλετών λύνονται πλέον και μπορούν να απευθυνθούν στις εφορίες των δήμων τους και να υποβάλλουν αίτηση για την υπαγωγή τους στην ρύθμιση που πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ μέχρι τις 6-4-2017. Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται μέχρι την 10.4. 2017 και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών.

Θυμίζουμε ότι η Πρωινή στο πρωτοσέλιδό της στο φύλλο της Τρίτης 22 Μαρτίου, με τίτλο «Αλαλούμ» είχε αναδείξει τις συνέπειες που έχουν προκύψει ως τώρα όχι μόνο στο δήμο Πύργου – όπου εκκρεμεί η απόφαση- αλλά και στους δήμους Ήλιδας και Πηνειού, όπου υπήρξαν πολλές περιπτώσεις κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, ακριβώς επειδή δεν είχαν δημοσιευτεί ακόμα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι συγκεκριμένες αποφάσεις. Η λύση λοιπόν δόθηκε και ανακουφίζονται πλέον εκατοντάδες φορολογούμενοι και επιχειρηματίες των δύο δήμων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος