FOLLOW US: facebook twitter

Τέλος η περίοδος χάριτος για τα ανασφάλιστα

Ημερομηνία: 10-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Η περίοδος χάριτος για όσους έχουν ανασφάλιστο όχημα που συνεχίζει να κυκλοφορεί στους δρόμους, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν και να φροντίσουν να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους.

Ειδικά μάλιστα αν έχουν λάβει email για ανασφάλιστο όχημα και δεν έχουν φροντίσει μέχρι σήμερα να πληρώσουν το παράβολο – πρόστιμο και να ασφαλίσουν το όχημά. Πρέπει να σπεύσουν να τακτοποιήσουν αυτήν την εκκρεμότητα γιατί κινδυνεύουν με ακόμη πιο τσουχτερά πρόστιμα, αφαίρεση πινακίδων και άδεια κυκλοφορίας για έξι μήνες αλλά και με ποινή φυλάκισης εάν το όχημα εμπλακεί σε ατύχημα.

Όπως αναφέρεται σε απόφαση τηςΑΑΔΕ «σε περίπτωση μη εμφάνισης και μη συμμόρφωσης του ιδιοκτήτη του οχήματος με τα οριζόμενα στην παρούσα, η Δ.ΗΛΕ.Δ. σε εύλογο χρόνο και όχι πέραν εξαμήνου από τη διενέργεια της διασταύρωσης για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων σε συγκεκριμένη ημερομηνία, αποστέλλει τα στοιχεία του, καθώς και του οχήματός του για το όποιο δεν υφίσταται ασφαλιστική κάλυψη στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή, για την σε βάρος του επιβολή των κυρώσεων και ποινών που προβλέπονται στις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του π.δ. 237/1986».

Έτσι όσοι δεν έχουν συμμορφωθεί και συγκεκριμένα δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους πληρώνοντας προηγουμένως το παράβολο που κυμαίνεται από 100 έως 250 ευρώ απειλούνται με:

– Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000€ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

– Σε αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια και επί υποτροπής για 3 χρόνια.

– Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των πινακίδων του οχήματος για 6 μήνες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος