FOLLOW US: facebook twitter

Τέλος η αναμονή για τους νοσηλευτές

Ημερομηνία: 02-03-2017 | Συντάκτης:

nosokomeio-domatio

Εγκρίθηκαν τα εντάλματα πληρωμής νυχτερινών και αργιών στο Νοσοκομείο Πύργου

Έντονες διαμαρτυρίες και για τις ελλείψεις προσωπικού στη Χειρουργική Κλινική

Αναμονή τέλος, για δεκάδες νοσηλευτές του Νοσοκομείου Πύργου, που παραμένουν απλήρωτοι για την υπερωριακή τους εργασία, νυχτερινά και αργίες των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2016 καθώς χθες, σύμφωνα με τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, υπογράφηκαν τα σχετικά εντάλματα από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το θέμα, δημοσιοποίησε μέσω της «Πρωινής» ομάδα Νοσηλευτών, εκφράζοντας τις έντονες διαμαρτυρίες της για την τεράστια καθυστέρηση στην αποπληρωμή τους και λίγη ώρα αργότερα, σε επικοινωνία που είχαμε με τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας, ενημερωθήκαμε ότι η πολυπόθητη έγκριση δόθηκε. «Πράγματι υπήρχε μια καθυστέρηση στην πληρωμή νυχτερινών και αργιών των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου στο νοσηλευτικό προσωπικό. Το ευχάριστο είναι ότι τα εντάλματα, σήμερα (σ.σ. χθες Τετάρτη) υπογράφηκαν από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πολύ σύντομα θα τακτοποιήσουμε τις πληρωμές μας» δήλωσε ο Διοικητής κ. Διαμαντόπουλος.

diamantopoulos-kostas2

Ωστόσο, με αφορμή την αποπληρωμή νυχτερινών και αργιών, οι νοσηλευτές έθεσαν ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής. Όπως κατήγγειλαν, η κλινική έχει απομείνει μόνο με έξι νοσηλεύτριες μαζί με την Προϊσταμένη με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στα όρια τους. «Ούτε αναρρωτική δεν μπορούμε να πάρουμε. Αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε ακόμα και με πυρετό ενώ στους περισσότερους οφείλονται άδειες και ρεπό, ενός έτους. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει. Άνθρωποι είμαστε και εμείς και έχουμε ανάγκη από ξεκούραση… Αυτό που ζητάμε είναι να ενισχυθούμε, το λιγότερο με ένα ακόμα νοσηλευτή που θα μπορεί να κάνει κυκλικές βάρδιες…».

Απαντώντας ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας για το θέμα αυτό, υποστήριξε ότι γίνονται προσπάθειες για την ενίσχυση της κλινικής και μάλιστα δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα δοθεί λύση.  «Παρά την ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό είμαστε αρκετά κάτω από αυτό που πραγματικά θέλουμε. Δε συνηθίζουμε να κρύβουμε τα προβλήματα μας στο συρτάρι, ειδικά για τη χειρουργική κλινική, τις τελευταίες ημέρες έχει ενισχυθεί με τρία άτομα που ήρθαν με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, δε θα περιοριστούμε μόνο σε αυτό, γνωρίζουμε το πρόβλημα και τον όγκο των περιστατικών που διαχειρίζεται και δεσμευόμαστε ότι θα υπάρξει περεταίρω ενίσχυση» επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος