FOLLOW US: facebook twitter

Τέλος εποχής για το ΠΛΗ και ΜΜΕ: Αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής για την ίδρυση τη Πανεπιστημιακής Σχολής με τα τρία τμήματα στην Ηλεία

Ημερομηνία: 12-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Τέλος εποχής για το άλλοτε ισχυρό τμήμα ΠΛΗ και ΜΜΕ του ΤΕΙ στον Πύργο καθώς τέλη Οκτώβρη καταργείται. Στον αντίποδα, ο σχεδιασμός του Υπ. Παιδείας για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στην Ηλεία προχωρά…

 

Είκοσι μέρες περιθώριο να καταθέσουν αίτηση και να επιλέξουν μεταξύ δυο τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας έχουν οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ στον Πύργο, που με το σχέδιο «Αθηνά» είχε τεθεί σε καθεστώς μεταβατικότητας και τέλη Οκτωβρίου καταργείται οριστικά. Ουσιαστικά, δεν πρόκειται για κάποια εξέλιξη που αιφνιδίασε καθώς ήταν εδώ και αρκετούς μήνες γνωστό, ότι το τμήμα θα καταργηθεί και δεν θα είναι στο Μηχανογραφικό του 2018 καθώς στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας είναι η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής Πολιτιστικής Διαχείρισης με τρία τμήματα στην Ηλεία, που θα αφορούν τη Μουσειολογία και τα ΜΜΕ στον Πύργο και τη Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος στην Αμαλιάδα, τα οποία θα υπάγονται διοικητικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Όλα αυτά, τα είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου από το βήμα του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Πάτρα το Φεβρουάριο.

Στο σήμερα λοιπόν, ο σχεδιασμός αυτός παραμένει και συνεχίζεται καθώς η Επιτροπή που έχει συσταθεί για να διερευνήσει τις μορφές συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, έχει συνεδριάσει ήδη δυο φορές και σύμφωνα με πληροφορίες απομένει ακόμα τουλάχιστον μια συνάντηση για να υποβάλλει το πόρισμα της. Το πόρισμα αυτό, θα σηματοδοτήσει και την αλλαγή στο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία με στόχο τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα να ενταχθούν στο Μηχανογραφικό του 2019.
Το μεγάλο ζητούμενο ωστόσο που παραμένει είναι το που θα στεγαστούν τα δυο υπό ίδρυση Πανεπιστημιακά τμήματα στον Πύργο, καθώς αρχικά φαίνεται πως θα εξυπηρετηθούν από το κτίριο του ΤΕΙ, στην σταδιακή εξέλιξη τους όμως απαιτούνται μεγαλύτεροι χώροι. Πρόβλημα που δε φαίνεται να αντιμετωπίζει η Αμαλιάδα, που ήδη βρίσκεται σε διαδικασία ανέγερσης νέων κτιρίων.

Εφικτή χαρακτήρισε τη λειτουργία των Πανεπιστημιακών τμημάτων στην Ηλεία από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, ο πρ. Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

 

Ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, μιλώντας στην «Πρωινή» επισήμανε ότι εκκρεμεί η 3η κατά σειρά συνεδρίαση της κοινής Επιτροπής των δυο ιδρυμάτων (ΤΕΙ και Πανεπιστημίου) που έχει συσταθεί, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. «Αναμένουμε σύντομα να καταλήξει σε συμφωνία βάσει της πρότασης του Υπουργείου που είναι γνωστή για τα δυο πανεπιστημιακά τμήματα στον Πύργο και ένα στην Αμαλιάδας, έτσι ώστε να λειτουργήσουν το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Θεωρώ ότι αν μέχρι τον Οκτώβριο υπάρξει συμφωνία είναι εφικτή η ένταξη τους στο Μηχανογραφικό και η έναρξη λειτουργίας τους από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος».

Η ανακοίνωση για το ΠΛΗ και ΜΜΕ

Σύμφωνα με την επείγουσα ανακοίνωση του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ, το τμήμα, σύμφωνα με το ΠΔ 94/2013 (ΦΕΚ 132/5-6-2013 τΑ), θα λειτουργήσει με την υφιστάμενη μορφή του έως 31-10-2018, και μετά θα καταργηθεί. Για το λόγο αυτό οι φοιτητές του Τμήματος με αίτηση τους, έχουν την δυνατότητα επιλογής ένταξης τους, σε ένα από τα δύο παρακάτω Τμήματα του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας: 1) Στο Τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (ΔΟΕΠΤΜ) του ΤΕΙ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ με έδρα τον Πύργο της Ηλείας ή 2) Στο Τμήμα ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ του ΤΕΙ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ με έδρα την Ναύπακτο (Αντίρριο) Αιτωλοακαρνανίας. Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει από το διάστημα 10/9/2018 μέχρι και 01/10/2018, να καταθέσουν στο πρωτόκολλο της Γραμματείας του Τμήματος, την αίτηση (επικυρωμένη από ΚΕΠ) στην οποία θα αναφέρουν την παραπάνω προτίμηση τους. Η κατάθεση της αίτησης επιλογής μπορεί να γίνει:

1. Με συστημένη επιστολή στην διεύθυνση του τμήματος:

Προς:

Γραμματεία Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ

Ρήγα Φεραίου

27100 Πύργος Ηλείας

2. Μέσω ΚΕΠ (με αποστολή όλων των στοιχείων της αίτησης).

3. Ιδιοχειρως στη Γραμματεία του Τμήματος.

Αναλυτικές Οδηγίες καθώς και την αίτηση δήλωσης προτίμησης μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.infomm.teiwest.gr/images/stories/mme_data/Anakoinosi_epilogi_aitisi.pdf


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος