FOLLOW US: facebook twitter

«Τέλος» για το Κοινωνικό Φαρμακείο Πύργου

Ημερομηνία: 02-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

liatsis-theodoropoulos

Εξέλειψαν οι λόγοι που επέβαλαν τη λειτουργία του – Παραμένει μόνο το σκέλος συλλογής φαρμάκων

Το μέλλον του Κοινωνικού Φαρμακείου που λειτουργεί στην πόλη του Πύργου τα τελευταία δυο χρόνια με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου και την αιγίδα του Δήμου Πύργου εξετάστηκε χθες στη διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρη Θεοδωρόπουλο.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου με την μορφή που λειτουργούσε με δεδομένη την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην περίθαλψη των ανασφαλίστων και απόρων συμπολιτών μας.

Συγκεκριμένα μετά το νέο Νομοθετικό πλαίσιο που θεσμοθετήθηκε από την Κυβέρνηση όσον αφορά την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφαλίστων και απόρων συμπολιτών μας εξέλειπαν οι λόγοι που επέβαλαν την λειτουργία του.

Δεδομένου όμως των προβλημάτων που υπάρχουν τόσο στις Νοσηλευτικές μονάδες της περιοχής μας όσον και σε άλλες κοινωνικές δομές που διαχειρίζονται το μεταναστευτικό αποφασίσαμε να το διατηρήσουμε όσον αφορά το σκέλος της συλλογής φαρμάκων και παραφαρμακευτικών υλικών και την χορήγηση τους σε δομές.

Ο κ. Λιατσής, τόνισε ότι αποδέχεται την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου για την αναστολή της λειτουργίας του κοινωνικού Φαρμακείου υπό την μορφή που λειτουργούσε ενώ επισήμανε ότι δε θα προχωρήσουν στην υποβολή πρότασης – στις 5 Σεπτέμβρη- για την υλοποίηση προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ για την δημιουργία  Κοινωνικού Φαρμακείου.

Δήμος και Φαρμακευτικός Σύλλογος συμφώνησαν στην λειτουργία του υπάρχοντος όσον αφορά το σκέλος της συλλογής φαρμάκων και παραφαρμακευτικών υλικών και την συνεργασία τους με τις διάφορες Κοινωνικές δομές όπου υπάρξει ανάγκη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος