FOLLOW US: facebook twitter

Τέλος Αυγούστου ίντερνετ με ταχύτητα «αστραπή»!

Ημερομηνία: 29-04-2017 | Συντάκτης:

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ Δήμου Πύργου και ΟΤΕ – Ξεκινούν οι εργασίες για τις οπτικές ίνες

Υπεγράφη χθες, η σύμβαση με την οποία δίδεται άδεια στον ΟΤΕ για την εκτέλεση εργασιών τοποθέτησης οπτικών ινών στον Πύργο, μεταξύ του Δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή και του Τεχνικού Διευθυντή του ΟΤΕ Μιχάλη Δικαιάκου.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και υπολογίζεται ότι τέλος Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί, προσφέροντας τη δυνατότητα στους χρήστες του ιντερνέτ να το χρησιμοποιούν με ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες έως 100 mbps!

«Παρουσία της Προϊσταμένης της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γούργουρα, υπογράψαμε την σύμβαση που έχει σχέση με την χορήγηση άδειας και εκτελέσεως εργασιών για την διέλευση των οπτικών ινών, που απαιτούνται για να μας δώσουν το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε, δηλαδή και 100 mbps στην περιοχή, σε 71 περίπου σημεία της πόλης μας» επισήμανε ο κ. Λιατσής, υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για ένα έργο που συμπληρώνει εκείνο των οπτικών ινών που είχε εκτελεστεί πριν το 2006, τελείως πρωτοποριακά την εποχή εκείνη.

«Το έργο αυτό, θα δώσει δυνατότητα μεγάλη σε όσους χρησιμοποιούν το internet για επαγγελματικούς κυρίως σκοπούς. Θα εξυπηρετήσει κυρίως γιατρούς, δικηγόρους, επαγγελματίες κτλ, και γενικότερα είναι κάτι που στην ουσία δεν φαίνεται πολύ, γιατί το μόνο που θα φαίνεται είναι τα καφάο, που αισθητικά θα δένουν με το περιβάλλον, αλλά η ουσία θα φανεί όταν τελικά τέλη Αυγούστου θα έχει τελειώσει το έργο και θα απολαμβάνουν αυτές τις υπηρεσίες οι κάτοικοι της πόλης μας. Το γεγονός ότι έχει επιλεγεί η πόλη του Πύργου ανάμεσα των άλλων πόλεων για να λειτουργήσει το έργο πιλοτικά, είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που παρουσιάζονται από την κεντρική  εξουσία, και έχουν σχέση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και «απόψεις επί απόψεων» που καθυστερούν τα πράγματα, ξεπεράστηκαν και «κάτι μικρολεπτομέρειες που υπάρχουν, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης, ο οποίος διακρίνεται για την δυνατότητα που έχει να βρίσκει λύση εκεί που οι άλλοι αδυνατούν, θα κάνει αυτό που πρέπει για να μην έχουμε και το παραμικρό εμπόδιο για να υλοποιηθεί το έργο» υπογράμμισε ο κ. Λιατσής.

Ο Τεχνικός Διευθυντής του ΟΤΕ κ. Δικαιάκος, τόνισε ότι μετά τη σχετική άδεια που έλαβαν, θα προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση του μεγάλου προγράμματος 71 καφαο στην πόλη του Πύργου, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του δήμου του Πύργου, να έχουν πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες internet έως 100 mbps. «Αυτό θα βοηθήσει όλες τις τοπικές επιχειρήσεις και όλους τους συνδρομητές του ΟΤΕ» κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος