FOLLOW US: facebook twitter

Τάκης Αντωνακόπουλος: Γιατί ο Δήμος Πύργου δεν εφαρμόζει το νόμο περί μη ηλεκτροδοτούμενων και μη χρησιμοποιούμενων ακινήτων

Ημερομηνία: 02-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ψηφίσαμε ως παράταξη τη διατήρηση των σημερινών Δημοτικών Τελών.

Τονίσαμε την έλλειψη ευαισθησίας του Δήμου για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η Δημοτική Αρχή αρνείται να μειώσει τα Δημοτικά Τέλη στα πλαίσια της νομιμότητας πάντα, ενώ προκλητικά πανηγυρίζει ότι διαθέτει ταμειακό απόθεμα 8.000.000ευρώ.

Ο Δήμος Πύργου αρνείται να εφαρμόσει το νόμο 3345/2005 και τις διευκρινίσεις που επί αυτού που παρέχονται με το έγγραφο αρ.πρωτ. 2856/20-01-2015 του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο νόμος προβλέπει ότι ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται και δεν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με υπεύθυνη Δήλωση του ιδιοκτήτη ή νόμιμου εκπροσώπου απαλλάσσονται από την καταβολή Δημοτικών Τελών καθαριότητος εφ’όσον η Δήλωση κατατεθεί στο Δήμο.

Δήμοι όπως ο Δήμος Αθηναίων προέβησαν στην έκδοση κανονιστικής πράξης που κινείται στο πνεύμα του νόμου 3345/2005 και δέχεται ως αποδεικτικά στοιχεία ,δηλ.της μη ηλεκτροδότησης και μη χρησιμοποίησης τα έγγραφα Ε2 και Ε9 του Υπουργείου Οικονομικών.

Τα δύο αυτά έγγραφα, δηλ.Ε2 και Ε9 είναι ισχυρά κρατικά έγγραφα ισοδύναμης Νομικής Ισχύος με τη Δήλωση προς τη Δημοτική Αρχή εκ μέρους του ιδιοκτήτη περί μη ηλεκτροδότησης και χρησιμοποίησης των ακινήτων, που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

Προτείναμε ως παράταξη επιτέλους μια φορά ο Δήμος του Πύργου να λειτουργήσει προστατεύοντας το εισόδημα των συμπολιτών και όχι να εφευρίσκει τρόπους αύξησης των έμμεσων φόρων, όπως Τέλη χρησιμοποίησης Δημοτικών Αθλητικών Υποδομών, κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας και άλλα…..

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΝΑΣΑ»

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος