FOLLOW US: facebook twitter

Σύσταση Εταιρίας σε λίγα λεπτά: Ένα… σύντομο ανέκδοτο που έγινε πραγματικότητα!

Ημερομηνία: 14-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Το να συστήσει κανείς μια εταιρεία μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, χωρίς να επισκεφθεί δημόσιες υπηρεσίες, αποτελούσε ένα σύντομο ανέκδοτο στα ελληνικά πράγματα.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό ίσως, γιατί τώρα πλέον η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μίας Στάσης (e-ΥΜΣ) λειτουργεί εδώ και 22 ημερολογιακές ημέρες. Και όχι μόνο λειτουργεί, αλλά φέρνει ήδη αποτελέσματα.

Εξήντα πέντε εταιρείες έχουν ήδη συσταθεί στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα, ενώ πέραν πάσης προσδοκίας είναι και ο απαιτούμενος χρόνος των εταιρειών που επέλεξαν την ψηφιακή «οδό».

Η συντριπτική πλειοψηφία των ιδρυθεισών εταιρειών είναι στην Αττική (41), ενώ οι υπόλοιπες κατανέμονται σε όλη την Επικράτεια, όπως έλεγαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του Υπουργείου Οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταιρείες που συγκροτήθηκαν, αφορούν μεγάλη γκάμα τομέων της οικονομίας, προηγούνται πάντως οι εταιρείες για κατασκευαστικές εργασίες (3) και έπονται εταιρείες, μεταξύ άλλων για χονδρικό εμπόριο αναψυκτικών-εμφιαλωμένων νερών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ιματισμού, επίπλων γραφείου, ηλεκτροδιαγνωστικών συσκευών που χρησιμοποιούνται στην ιατρική, χονδρικό εμπόριο κρέατος, φρούτων –λαχανικών, προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, φωτοβολταϊκών κ.α.

Στο e-ΥΜΣ, όλα τα απαραίτητα έγγραφα υποβάλλονται ψηφιακά και η ίδρυση της εταιρείας επιβεβαιώνεται on line σε πραγματικό χρόνο. Συγκεκριμένα, παρέχονται στοιχεία πιστοποίησης για το TAXIS στους ιδρυτές, καταργώντας έτσι την υποχρέωση επίσκεψης στην τοπική εφορία.

Η καταχώριση στην κοινωνική ασφάλιση γίνεται επίσης ταχύτερη χάρη στην αυτόματη διαβίβαση όλων των σχετικών πληροφοριών, ενώ και το κόστος σύστασης θα μειωθεί κατά 70%, όπως υπολογίζουν στο Υπουργείο Οικονομίας.

Θετική είναι, σημειωτέον, η ανταπόκριση και παραγόντων της οικονομίας-αγοράς, από τη μέχρι τώρα λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας μίας στάσης. Πρόσφατα, επί παραδείγματι, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, χαρακτήριζε το e-ΥΜΣ ως το πιο αποφασιστικό βήμα για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και το τέλος της γραφειοκρατίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος