FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη χθες στο Καράτουλα για τα προβλήματα της Δ.Ε. Ωλένης – Ζητούμενο τα έργα αγροτικής οδοποιίας

Ημερομηνία: 04-04-2017 | Συντάκτης:

Έγινε καταγραφή των αναγκών των αθλητικών εγκαταστάσεων όλων των κοινοτήτων

Η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά κυρίως το σοβαρό θέμα της αγροτικής οδοποιίας, απασχόλησε τη χθεσινή, μηνιαία σύσκεψη που πραγματοποιείται στο Καράτουλα από τη δημοτική αρχή Πύργου για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Δημοτική Ενότητα Ωλένης.

Στη συνάντηση που έγινε στο πρώην Δημαρχείο του Καράτουλα, παρουσία προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της Δ.Ε. Ωλένης, συμμετείχαν ο αναπληρωτής Δημάρχου Ανδρέας Σκαρτσιάρης και οι αντιδήμαρχοι Ωλένης Σωτήρης Γεωργόπουλος, Πρασίνου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Βασίλης Σεϊντής και Αθλητισμού Παντελής Αθανασόπουλος καθώς και οι Διευθυντές του Δήμου Σοφία Γούργουρα Τεχνικών Υπηρεσιών, Άρης Φιλιππόπουλος Προγραμματισμού, Έλσα Κωστοπούλου Πρόνοιας, Σοφία Ζάγκλη Παιδείας, Γιάννης Κουλούκης ΚΕΠ και Γαγιανή Συσκάκη Καθαριότητας.

Αρχικά, έγινε καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις των τοπικών κοινοτήτων, η πλειοψηφία των οποίων εστιάζεται στην ανάγκη έργων συντήρησης, τοποθέτησης χλοοτάπητα στα γήπεδα και αποδυτηρίων για τις ομάδες, με εξαίρεση τις εγκαταστάσεις σε Ωλενα και Κουτσοχέρα, που επισημάνθηκε ότι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και χρήζουν ολικής ανακατασκευής. Μάλιστα εκφράστηκε από το σύνολο των προέδρων, έντονος προβληματισμός και άγχος, διεκδικώντας την εκτέλεση άμεσων παρεμβάσεων καθώς όπως τόνισαν είναι οι μοναδικοί χώροι που μπορεί να αθλείται η νεολαία των χωριών τους.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παντελής Αθανασόπουλος, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν από τους προέδρους και έδωσε στοιχεία για το πώς θα επιδιώξουν να επιλύσουν τα προβλήματα που του κατατέθηκαν.

Δυσαρέσκεια για τους αγροτικούς δρόμους

Επιτακτικά, ζήτησαν στη συνέχεια, την εκτέλεση έργων και παρεμβάσεων στους αγροτικούς δρόμους, το σύνολο των προέδρων, υποστηρίζοντας ότι σιγά- σιγά ανοίγει ο καιρός και παρόλα αυτά, αδυνατούν να προσεγγίσουν τα χωράφια τους.

Όπως τονίστηκε, από τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφία Γούργουρα, έχουν ήδη έτοιμη εργολαβία ύψους 150.000 ευρώ για την εκτέλεση έργων αγροτικής οδοποιίας και πως απομένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες για την έναρξη τους ενώ επισήμανε ότι θα προσπαθήσουν να εντάξουν στην ίδια εργολαβία και τσιμεντοστρώσεις δρόμων. Μάλιστα, ο αναπληρωτής Δημάρχου Ανδρέας Σκαρτσιάρης, συνομίλησε με τους προέδρους και τους διαβεβαίωσε πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι να ικανοποιηθούν τα προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας.

Με τη σειρά του, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Σεϊντής μίλησε για τις εργασίες που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες για τον καθαρισμό των κεντρικών και των αγροτικών δρόμων.

Τέλος τον λόγο πήραν οι Δ/ντές του Δήμου για θέματα των αρμοδιοτήτων τους (Πρόνοια, ΚΕΠ, σχολικές μονάδες κτλ).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος