FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με Π. Πολλάκη: «Ποτέ δεν τέθηκε θέμα υποβάθμισης και κλεισίματος του Νοσοκομείου Αμαλιάδας»

Ημερομηνία: 20-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

Σύσκεψη χθες στο Υπουργείο Υγείας με τον Π. Πολλάκη με πρωτοβουλία της Ηλείας βουλευτού Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

  • Επανεκκίνηση της διαδικασίας ολοκλήρωσης της νέας πτέρυγας
  • Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα Μπαλαούρας, Διαμαντόπουλος και Λέντζας

Όλα τα θέματα υγείας που αφορούν τον νομό, με απόλυτη προσήλωση στην βελτίωση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Ηλείας, συζητήθηκαν εκτενώς στην χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ.Παύλο Πολάκη και με πρωτοβουλία της βουλευτού Ηλείας Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο  βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου κ.Κώστας Διαμαντόπουλος και ο Υποδιοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας  Αμαλιάδας κ. Γιάννης Λέντζας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες αργά το βράδυ με την βουλευτή κ. Έφη Σαλτάρη ζητήσαμε να μας ενημερώσει για τα όσα ειπώθηκαν στην σύσκεψη. Όπως τόνισε «η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έθεσε ποτέ θέμα υποβάθμισης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, πόσο μάλλον κλεισίματος. Η συζήτηση αυτή ανακυκλώνεται από συγκεκριμένους κύκλους για δικούς τους πολιτικούς ή συνδικαλιστικούς σκοπούς, που δεν εξυπηρετούν την κοινωνία.

Αντιθέτως η κυβέρνηση εργάζεται για την ενίσχυση των νοσοκομείων του Νομού, πράγμα που το Υπουργείο Υγείας κάνει ήδη πράξη, αφού έχει πρόσφατα εγκριθεί η σύσταση δύο οργανικών θέσεων για τα Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πύργου και έχει δρομολογηθεί αντίστοιχα στο ίδιο πλαίσιο ενίσχυση  του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.. Μάλιστα στα πλαίσια της βελτίωσης των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες  υπάρχει προγραμματισμός να επανεξεταστούν όλες οι μετακινήσεις προσωπικού εκτός του Νομού.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με ικανό αριθμό ασθενοφόρων από τα 20 οχήματα που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (από την δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” ) που θα καλύψουν μόνιμα τις ανάγκες της Ηλείας. Για το θέμα των ενοποιήσεων των υπηρεσιών που έχει δημιουργηθεί τεχνηέντως, το Υπουργείο είναι σε στάση διερεύνησης των αναγκών και δυνατοτήτων που υπάρχουν και στα δύο ενοποιημένα Νοσοκομεία (σημερινή μορφή: Ένα Ν.Π.Δ.Δ. με βάσει την υπουργική  απόφαση αριθμ. Υ4/ οικ.123888, ΦΕΚ 52255/31-12-2012 ). Κατέστη σαφές ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την πληρέστερη στελέχωση των μονάδων υγείας και την εξυπηρέτηση του πολίτη».

Συνεχίζοντας η βουλευτής τόνισε ότι  μεγάλη απόδειξη άλλωστε της πολιτικής βούλησης για αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας είναι η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού να επανεκκινήσει την διαδικασία ολοκλήρωσης της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου που με ευθύνη των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης παρέμεινε σε μια τελματωμένη κατάσταση επί 13 έτη.

«Το Υπουργείο Υγείας θα αναλάβει να ολοκληρώσει το έργο, κάνοντας πράξη τις εντολές του ίδιου του Πρωθυπουργού και σε λίγους μήνες θα γίνουν τα πραγματικά εγκαίνια ενός υπαρκτού έργου που θα παραδοθεί στους συμπολίτες μας σε πλήρη αντιδιαστολή με τη φαυλότητα των εικονικών εγκαινίων που έγιναν με κάθε επισημότητα το 2104, από τον Άδωνι Γεωργιάδη.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος