FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη στα Λεχαινά με πρωτοβουλία Μάκη Μπαλαούρα

Ημερομηνία: 27-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

morant-mpalaouras

Επί τάπητος όλα τα θέματα του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Λεχαινών με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Γεράσιμου Μπαλαούρα, για θέματα που απασχολούν το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης  Ναμπιλ Ιωσήφ Μοραντ, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου. Έγινε συνολική συζήτηση για τα προβλήματα του Δήμου και ακούστηκαν όλες οι απόψεις.

 Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν το θέμα της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών τμημάτων και του προβληματισμού του Δήμου για τον καινούργιο σχεδιασμό.

Το θέμα της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου (οριοθέτηση αιγιαλού και άλλες παρεμβάσεις  για την προστασία της λιμνοθάλασσας).

Το θέμα του νέου Λυκείου Λεχαινών  και του Δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας για να ενταχτούν στο κτηριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

 Το θέμα του κληροδοτήματος Πονήρη στα Λεχαινά (παραχώρηση από τους συλλόγους στο Δήμο και στη συνέχεια ένταξη σε πρόγραμμα για την υλοποίηση της διαθήκης).

Το θέμα του Πολυδύναμου Ιατρείου στα Λεχαινά (στελέχωση και λειτουργία) και το γενικότερο θέμα των ιατρικών δομών στο Δήμο.

Επίσης  η μελέτη για τον παιδικό σταθμό Βάρδας και το πνευματικό κέντρο Βάρδας  που αναφέρονται στο κληροδότημα Καλάκου.

Το θέμα της ύδρευσης της Βουπρασίας για το οποίο ο Δήμος έχει αναθέσει την εκπόνηση μελέτης ,για να ενταχτεί στη συνέχεια σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, όπως και το θέμα της άρδευσης από το φράγμα του Πηνειού.

Το θέμα της ιχθυόσκαλας στην Κυλλήνη και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο Κάστρο Χλεμούτσι προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στον Αρχαιολογικό Χώρο και αλλαγή των Αρχαιολογικών ζωνών.

Συζητήθηκαν επίσης και άλλα θέματα και ο κύριος Μπαλαούρος υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της προώθησης και της επίλυσης των θεμάτων στα αρμόδια Υπουργεία και στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις προκειμένου να ενημερώσει για τα αποτελέσματα των επαφών του  και για πληρέστερη  συνεργασία με τους παράγοντες του Δήμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος