FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη Λιατσή με αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ώλενας και προέδρους Κλεινδιάς – Γουμέρου

Ημερομηνία: 12-10-2016 | Συντάκτης:

liatsis-proedroi-olenas

Προτεραιότητα η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας

Με το βλέμμα στραμμένο, στον ορεινό όγκο του Δήμου Πύργου και τα εφτά χωριά του πρώην Δήμου Ωλένης (Κλεινδιά, Γούμερο, Πεύκη, Αγία Άννα, Καρυά και Κουτσοχέρα), βρίσκεται η δημοτική αρχή, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Χθες, πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή, του αντιδημάρχου Ωλένης Σωτήρη Γεωργόπουλου και των προέδρων των Τ.Σ. Γουμέρου Νικόλαου Αναστασόπουλου και Κλεινδιάς Σπύρου Γκάτση στη διάρκεια της οποία τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα και οι τρόποι επίλυσης τους, με κυρίαρχο την επούλωση των πληγών στην αγροτική οδοποιία των χωριών της ορεινής ενότητας του δήμου.

Όπως τόνισε ο κ. Λιατσής, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά το ορεινού όγκου του Δήμου, είναι «περίπου κοινά» και μετά το τέλος της υπόθεσης των σκουπιδιών, έφτασε η ώρα να αντιμετωπιστούν.

 «Είναι υποχρέωση του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου και όλων των υπηρεσιών του Δήμου, να σκύψουμε πάνω στα μικρά προβλήματα που βασανίζουν τους ανθρώπους της υπαίθρου. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επουλώσουμε τις πληγές της αγροτικής οδοποιίας, πιστεύω πως στην κατεύθυνση αυτή θα μας βοηθήσει και ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΕ ΟΤΑ  ο κ. Δουφεξής που έχει την αρμοδιότητα του νταμαριού, και θα κάνουμε συνεννόηση και με τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Σκαρτσιάρη, ούτως ώστε να δοθεί μια ξεχωριστή δυνατότητα στον κ. Γεωργόπουλο, να μπορέσει με την εμπειρία και με τη δυνατότητα που έχει, και με την οργάνωση που θα δημιουργηθεί στο παλαιό Δημαρχείο Ωλένης, να καλύψει τα μικρά προβλήματα. Ένας υδραυλικός από αύριο αποσπάται για 20 ημέρες στη δημοτική ενότητα Ωλένης, έχουν καταγραφεί προβλήματα που θα προσπαθήσει να λύσει, και βλέπω διατεθειμένο τον Αντιδήμαρχο να ακούσει και τους υπόλοιπους Προέδρους, και να έχουν πολλές μικρές συσκέψεις, που να λύνουν μεγάλα για αυτούς προβλήματα».

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του από την επικοινωνία που είχε, τονίζοντας ότι για τον ίδιο, δεν υπάρχουν πρόεδροι που ανήκουν στη μία παράταξη ή στην άλλη, υπάρχουν μονάχα προβλήματα και άνθρωποι που τα υφίστανται. «Δεν θέλω να προσδιορίσω τι ακριβώς θα κάνουμε, αυτά που είπαμε κατ’ ιδίαν, θέλω να πω μόνο ότι και σε αυτή την περίπτωση θα κριθούμε από το αποτέλεσμα. Θα δούμε δηλαδή αν πράγματι θα είναι ευχαριστημένος ο κόσμος και εάν πράγματι θα έχουμε αποτέλεσμα. Θέλω να πω επίσης ότι τελείωσε η υπόθεση της ηλεκτροδότησης του ξενώνα, και σε μικρό χρονικό διάστημα η μεγάλη δωρεά που έχει γίνει στον πρώην Δήμο Ωλένης θα αξιοποιηθεί, όπως και θα αρχίσει και γρήγορα η αγροτική οδοποιία, όπως αναφέρεται στη μελέτη που υποβάλαμε σχετικά με τα χρήματα από το «ταμείο Μολυβιάτη».

Σύντομα θα λυθούν όλα τα προβλήματα

Με τη σειρά του, ο αντιδήμαρχος Ωλένης κ. Γεωργόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη θετική ανταπόκριση που είχαν τα αιτήματα τους από το Δήμαρχο τονίζοντας ότι έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι σύντομα τα προβλήματα τους θα λυθούν. «Πιστεύω ότι έχουμε κάνει το πλάνο εκείνο που θα έχει άμεσα αποτελέσματα, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και την Τεχνική Υπηρεσία, και θα έχουμε μια άψογη συνεργασία ώστε να βοηθήσουμε τον κόσμο, και να μπορέσουμε να λύσουμε και άλλα προβλήματα πέραν της αγροτικής οδοποιίας, όπως προβλήματα που αφορούν στην ύδρευση ».

Και οι πρόεδροι όμως που συμμετείχαν στην σύσκεψη, ευχαρίστησαν το δήμαρχο και ο κ. Γκάτσης επισήμανε ότι στόχος τους ήταν να μεταβιβάσουν τα αιτήματα των κατοίκων των χωριών και με καλή συνεργασία να καταφέρουν να λύσουν τα προβλήματα τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος