FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Θα στεγαστεί στο Σώστι

Ημερομηνία: 26-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

suskepsi-sosti

Η εισήγηση του δημάρχου Ήλιδας για στέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στο Σώστι, έγινε δεκτή μετά την προχθεσινή σύσκεψη για το θέμα που απασχολεί εδώ και μήνες την εκπαιδευτική κοινότητα. Στο τραπέζι της σύσκεψης προχθές έπεσαν δύο προτάσεις μια για το χώρο του 2ου γυμνασίου Αμαλιάδας και μια για το δημοτικό σχολείο Σωστίου. Τελικά η δεύτερη επικράτησε μιας και οι χώροι του 2ου γυμνασίου κρίθηκαν μετά την αυτοψία που ακολούθησε, ακατάλληλοι.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Ήλιδας με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Νώντα Παναγιωτόπουλου, του αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Γιάννη Ντακούλια, της Διευθύντριας του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Μαρίας Δρακοπούλου, του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλη Δημητρέλλου, του προέδρου και του γενικού γραμματέα της ΕΛΜΕ Ηλείας Βασίλη Βασιλειάδη και Γιάννη Γιαννόπουλου, της Διευθύντριας του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας Ελένης Χάρδα, εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας, του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Ηλείας Γιάννη Παπαδάτου και άλλων. Ο δήμος Ήλιδας όπως έγινε γνωστό θα αποστείλει αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για έκτακτη επιχορήγηση, καθώς αναλαμβάνει ένα σχολείο που δεν περιλαμβάνονταν στον προϋπολογισμό του.

Στη συζήτηση λύθηκε και το θέμα της «παρεξήγησης» και της κατηγορίας που απευθύνθηκε προς το δήμο Ήλιδας περί ρατσισμού, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ κ. Παπαδάτο να ζητά και δημοσίως συγγνώμη από τον κ. Χριστοδουλόπουλο.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τους συμμετέχοντες να συμφωνούν πως θα λειτουργήσει το Ειδικό Γυμνάσιο στον δήμο Ήλιδας. Σε δηλώσεις της μετά τη σύσκεψη η Διευθύντρια του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Μαρία Δρακοπούλου ανέφερε ότι «… εξέφρασα τις ανάγκες λειτουργίας του σχολείου και όλη την απαραίτητη υποδομή που θα πρέπει να έχει ο χώρος αυτός προκειμένου να αναπτυχθούν όλοι οι επαγγελματικοί τομείς που έχουν ιδρυθεί. Αν πραγματοποιηθούν αυτά δεν έχω καμία αντίρρηση. Το βλέπω πολύ δύσκολο όμως, η έναρξη της σχολικής χρονιάς θέλει μόνο λίγες μέρες. Ευχαριστώ το δήμαρχο Αμαλιάδας, τον Διευθυντή Εκπαίδευσης για τις προσπάθειες που κάνουν όλοι οι φορείς. Πιστεύω ότι αν όλοι καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και συζητήσουμε θα βρεθεί μία λύση.
Υπάρχουν 37 παιδιά με κάποιες ιδιαιτερότητες, γι’ αυτό ήρθα εδώ για να συζητήσω και να εκφράσω τις πραγματικές ανάγκες. Πρέπει να τηρηθεί ο Ευρωπαϊκός κανονισμός προσβασιμότητας, πρέπει να καλυφθούν οι βιολογικές ανάγκες των μαθητών που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο αν θέλουμε να λέμε ότι βρήκαμε μια λύση, κάναμε μια μεταστέγαση αλλά πηγαίνουμε σε συνθήκες που τουλάχιστον δεν προσβάλουν την αξιοπρέπεια».

Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος από την πλευρά του δήλωσε ότι είπε: «Μετά τη δεύτερη πρόσκληση μας τελικά έγινε η σύσκεψη αυτή, διότι είχε προγραμματιστεί να γίνει τον Ιούνιο αλλά δεν έγινε γιατί αρκετοί από τους συμμετέχοντες έλειπαν τότε. Έγινε η σύσκεψη. Από όλους άκουσα ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για να διαμορφωθούν κατάλληλα οι χώροι του 2ου Γυμνασίου για να μπορέσει να στεγαστεί το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο, πάντα με την προϋπόθεση ότι ο χώρος αυτός θα είναι και χώρος όπου θα λειτουργεί το Δημόσιο ΙΕΚ. Τόνισα ιδιαίτερα ότι δεν θα διώξουμε ένα σχολείο για να φέρουμε ένα άλλο, αν μπορούν να συνυπάρξουν δεν έχουμε καμία αντίρρηση.

Αν δεν κάνει ο χώρος, γιατί άκουσα πάρα πολλές παρατηρήσεις από την Διευθύντρια του σχολείου που είναι και η αρμόδια, να χωριστούν οι αίθουσες, να λειτουργήσουν εργαστήρια, υδροπονία, θερμοκήπιο, κουζίνα, να δημιουργηθούν χώροι και συνθήκες κατάλληλες για τα παιδιά, προτείναμε το σχολείο του Σωστίου το οποίο μπορούν να δουν και μπορούν άμεσα να το λειτουργήσουν» χώρος που τελικά επελέγη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος