FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη για την ανάπτυξη του Καϊάφα

Ημερομηνία: 02-11-2016 | Συντάκτης:

loutra-kaiafa2

Σύσκεψη για τα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του Καϊάφα, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΤΑΔ στην Αθήνα. Παρόντες σε αυτή θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας και ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ Γιώργος Τερζάκης. Παράλληλα θα συμμετάσχουν και οι διαχειριστικές αρχές του υπουργείου Τουρισμού και της ΠΔΕ.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Γεωργιόπουλος «…θα συζητηθεί το σύνθετο ζήτημα της εξέλιξης των μελετών και της χρηματοδότησης του πρώτου έργου για τον Καϊάφα. Έχουμε μιλήσει για αυτό πριν από ένα χρόνο. Δυστυχώς οι εξελίξεις γύρω από το προεδρικό διάταγμα καθυστέρησαν όλες τις διαδικασίες πάρα πολύ. Με την υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον κ. Τσιρώνη με την οποία επιλύει ως ένα βαθμό κάποια ζητήματα νομίζουμε ότι και σε μικρότερη κλίμακα μπορούμε να δούμε αφού η ΕΤΑΔ προχωρήσει σύντομα την ολοκλήρωση και την ωρίμανση της πρώτης μελέτης για τον περιβάλλοντα χώρο της λίμνης Καϊάφα, τις πρώτες παρεμβάσεις προκειμένου να αξιοποιήσουμε ένα τόπο ιδιαίτερου φυσικού κάλους, να γίνει ελκυστικότερος».

Ο κ. Γεωργιόπουλος σχολίασε πως «…ακόμα και αυτό αποτελεί έναυσμα για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη και χρηματοδότηση του Καϊάφα για τα επόμενα έργα που έχουν να κάνουν με τα λουτρά και τις ιαματικές πηγές, τα υδροθεραπευτήρια, το δίαυλο προς τη θάλασσα και σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος είναι ένα θέμα που το έχει στην ατζέντα της, έχει δεσμευτεί προεκλογικά και προγραμματικά για αυτό, εφόσον η δυνατότητα που θα μας δοθεί από την ολοκλήρωση της μελέτης είναι σύντομη θα μπορούσαμε να δούμε μέρος της χρηματοδότησης αυτού του έργου και από το περιφερειακό μας πρόγραμμα».

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως το πρώτο βήμα μιας σειράς κινήσεων που πρέπει να γίνουν ώστε να λάβει επιτέλους σάρκα και οστά το πιο αναπτυξιακό από τα έργο που πρέπει να γίνουν στο νομό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος