FOLLOW US: facebook twitter

Σύντομα με 4 νέα ασθενοφόρα η Ηλεία

Ημερομηνία: 16-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Έφτασαν άλλα 5 οχήματα για την Δυτική Ελλάδα από την δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος-Αναμένονται ακόμα 14 από το διαγωνισμό του Υπουργείου Υγείας

Υπερσύγχρονος θα είναι σε λίγο καιρό στην πλειοψηφία του ο στόλος των ασθενοφόρων που διαθέτει η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα ενώ σύντομα αναμένεται να αποκατασταθούν πλήρως όλα τα οχήματα 10ετίας και πλέον που λειτουργούν ακόμα προκαλώντας κατά διαστήματα προβλήματα. Μόλις χθες το ΕΚΑΒ της περιοχής παρέλαβε άλλα 5 καινούργια ασθενοφόρα από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Stavros Niarchos Foundation), ανεβάζοντας έτσι το σύνολο της προσφοράς από το συγκεκριμένο ίδρυμα στα 10.

Μάλιστα το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα άλλα 14 οχήματα από τον σχετικό διαγωνισμό που διεξάγει το υπουργείο Υγείας ώστε να καλυφθούν πλήρως και οι τρεις Νομοί της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας. Εάν σε αυτά προστεθούν κι εκείνα που είχαν έρθει το περασμένο καλοκαίρι ως προσφορά τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνοαυστριακής Φιλίας διαπιστώνει ότι πλέον η περιοχή διαθέτει πολλά καινούργια οχήματα. Μια πρώτη κατανομή που σχεδιάζει ο Διοικητής του ΕΚΑΒ Γρηγόρης Μπαράκος είναι 4 εξ΄ αυτών να πάνε στην Ηλεία (Πύργος, Αμαλιάδα κ.α.) , 7 στην Αιτωλοακαρνανία (Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Αμφιλοχία κ.α.) και 8 στην Πάτρα και συνολικότερα την Αχαΐα.

Όσον αφορά τα παλαιότερα που είναι ακόμα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα πρόθεση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι να τα μεταφέρει σε άλλες περιοχές όπως π.χ. στα Ιόνια Νησιά όπου υπάρχουν μεγάλα προβλήματα κι ελλείψεις. Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μίλτος Ζαμπάρας ήδη έχει υπάρξει επαφή με την Ιθάκη και όχι μόνο για την αποστολή εκεί ασθενοφόρων.

Η διαβεβαίωση που υπάρχει είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμα πληρώματα για την λειτουργία των καινούργιων ασθενοφόρων τα οποία είναι «ετοιμοπόλεμα» και πιάνουν άμεσα δουλειά.

«Με την ολοκλήρωση και του διαγωνισμού και την έλευση ακόμα 14 οχημάτων, καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες της Δυτικής Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια. Τα καινούργια ασθενοφόρα είναι υπερσύχρονα, πλήρως εξοπλισμένα και διαθέτουν όλα τα σύγχρονα συστήματα για την καλύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των συμπολιτών μας. Πλέον αποσύρονται τα παλιά ασθενοφόρα που δημιουργούσαν προβλήματα», δηλώνει μεταξύ άλλων ο κ. Ζαμπάρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος