FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εθνικής Αμυνας Νομού Ηλείας: Ζητούν στήριξη για την παραμονή και αναβάθμιση της ΣΕΤΤΗΛ

Ημερομηνία: 17-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την παρέμβαση και την στήριξη των Ηλείων κυβερνητικών βουλευτών και των τοπικών φορέων για την παραμονή και αναβάθμιση της μοναδικής στο Στρατό Σχολής Τηλεπικοινωνιών της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο, ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ν. Ηλείας, με αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας (14-5-2018) για την επίσκεψη εκπροσώπων του Συλλόγου εργαζομένων Ν. Αχαΐας με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη. Ο Σύλλογος εργαζομένων της ΣΕΤΤΗΛ έχει να δηλώσει τα εξής:

«Ο Σύλλογος του ΚΕΤΧ Πατρών σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του Στρατοπέδου επισκέφθηκε την 11/5/2018 τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Κουβέλη με τη συνοδεία δύο Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από το Ν. Αχαΐας τον ΡΙΖΟΥΛΗ και ΣΠΑΡΤΙΝΟ. Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε  ότι πρωταρχικό αίτημα σε μια σειρά προτάσεων που κατατέθηκαν στον κ. ΑΝΥΕΘΑ ήταν η εκπαίδευση της ΣΕΤΤΗΛ να πραγματοποιείτε στο ΚΕΤΧ Πατρών γεγονός που θα τους προσέθετε αίγλη και μακροζωία. Όμως για να γίνει αυτό, θα πρέπει να βελτιώσουν τις υποδομές τους (κτιριακές εγκαταστάσεις, ασφάλεια) και προς τούτο ζήτησαν και την ανάλογη οικονομική ενίσχυση. Είναι να απορεί κανείς, να κλάψει ή να γελάσει; Πως είναι δυνατόν η πολιτεία να ακούει τόσο σαθρά επιχειρήματα, στο βωμό της σκοπιμότητας και της «τόνωσης» της τοπικής κοινωνίας των Πατρών. Συμφώνα με δήλωση του Υφυπουργού Άμυνας  Κωνσταντίνου  Σπηλιόπουλου που έγινε στο παρελθόν αλλά  και πρόσφατα με υπόμνημα των  βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αχαΐας που κατέθεσαν  στην βουλή η μεταφορά της ΣΕΤΤΗΛ  στην Πάτρα θα  αυξήσει τον τζίρο στα μαγαζιά, στα ενοίκια κλπ. Όλα αυτά σε βάρος μιας άλλης πολύπαθης κοινωνίας, της Ηλείας που θα έχει ως αποτέλεσμα  την εν ψυχρώ εκτέλεση του μοναδικού διασωθέντος υγιούς κυττάρου με μέγιστη προσφορά στο Νομό, την τοπική κοινωνία και πάνω από όλα στο στρατό, την ΣΕΤΤΗΛ.

Ποιά η θέση των κυβερνητικών βουλευτών που μας στήριζαν άλλες εποχές;  Γιατί οι τεχνικές και οικονομικές μελέτες σύγκρισης ΣΕΤΤΗΛ-ΚΕΤΧ δεν λαμβάνονται υπόψη; Μήπως γιατί η ΣΕΤΤΗΛ έχει και τις υποδομές αλλά και χαμηλότερο κόστος λειτουργίας; Για ποιο σκοπό προορίζεται ο χώρος αυτός σε περίπτωση εκκένωσης του; Λυπάμαι γιατί το μόνο πλεονέκτημα του ΚΕΤΧ είναι ότι με τον νέο δρόμο είναι 1:30 ώρα από την Αθήνα, δηλαδή αποτελεί άλλον ένα δορυφόρο στους τόσους καρεκλοκενταύρους των Αθηνών.

Αναρωτιόμαστε, γιατί δεν μας δόθηκε ποτέ  μια πειστική απάντηση στις αμέτρητες προτάσεις που διαχρονικά καταθέσαμε για αναβάθμιση της ΣΕΤΤΗΛ;

Γιατί θα πρέπει να γλείφουμε κάθε φορά για να έχουμε ευνοϊκή μεταχείριση;

Το ΔΙΚΑΙΟ και το ΣΩΣΤΟ είναι η παραμονή και η αναβάθμιση της μοναδικής στο Στρατό Σχόλης Τηλεπικοινωνιών της ΣΕΤΤΗΛ στο υπάρχον χώρο με έδρα τον Πύργο Ηλείας.

Ως σύλλογος εργαζομένων της ΣΕΤΤΗΛ ζητάμε από τους Ηλείους κυβερνητικούς βουλευτές καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς  να τοποθετηθούν υπεύθυνα και να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα μας   για παραμονή της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος