FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας: Διαμαρτυρία για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας

Ημερομηνία: 06-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

nomarxia

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας, αναφορικά με την απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Κατσιφάρα, για την Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) Δυτικής Ελλάδας.

«Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας χωρίς απολύτως καμία ενημέρωση των εργαζομένων του, χωρίς να έχει πείσει ότι έχει αφουγκραστεί τις ανάγκες των υπηρεσιών του, χωρίς να έχει προχωρήσει σε μία επί της ουσίας αναζήτηση των δυσλειτουργιών στην διοικητική λειτουργία της Περιφέρειας, χωρίς να έχει εικόνα και άποψη των αποκεντρωμένων υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων του και χωρίς κανένα δείγμα περιφερειακής συνείδησης,  προχώρησε στην Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για την τροποποίηση του Οργανισμού. Μιας ομάδας εργασίας -που ούτε για τους τύπους δεν ζήτησε, όπως αντίστοιχα τις προηγούμενες φορές είχε πράξει, την συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων- που αποτελείται μόνο από τους προϊσταμένους των Γενικών Διευθύνσεων που ο ίδιος έχει ορίσει με την διαδικασία της ανάθεσης και κυρίως χωρίς καμία υπηρεσιακή εκπροσώπηση από την  Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Μίας ομάδας εργασίας που από την πράξη συγκρότησης της δημιουργεί απορίες για τον χρόνο που επιλέχθηκε η συγκρότησή της, που θέτει αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση του σκοπού της, που υποχρεώνει τα μέλη της να συνεδριάζουν και σε εθελοντική βάση χωρίς αμοιβή και εκτός ωραρίου.

Η περίοδος που διανύουμε έχει έντονα τα χαρακτηριστικά της επιφυλακτικότητας, αφού τα τελευταία χρόνια ο χώρος της εργασίας στοχοποιήθηκε, συστηματικά λοιδορήθηκε, είχε σημαντικές απώλειες σε εισοδήματα, σε δικαιώματα σε κοινωνικές παροχές. Εάν η Περιφερειακή Αρχή θεωρούσε ότι η τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. θα λειτουργούσε για να αμβλύνει τα σημερινά προβλήματα των Υπηρεσιών, προφανώς θα είχε επιδιώξει τον διάλογο με τους εργαζόμενους.  Και εάν δεν ήθελε διάλογο θα μπορούσε απλώς να είχε δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της για την κατεύθυνση και τις αλλαγές που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν. Δυστυχώς όμως τίποτα από τα παραπάνω, εκτός από έντονη φημολογία ότι ο Ο.Ε.Υ. είναι έτοιμος εδώ και καιρό και περιμένει στο συρτάρι την κατάλληλη περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε το σύνολο των συναδέλφων να είναι σε ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε την διοικητική οντότητα της Περιφερειακής Ενότητας, με την διατήρηση του συνόλου των διευθύνσεων της, την αποτροπή της επιτελικής διοίκησης και την αποδυνάμωση των αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, την αποτροπή του περιφερειακού συγκεντρωτισμού»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος