FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ελαιώνα-Αγ. Αποστόλων: Δώρα ζωής για το συνάνθρωπο…

Ημερομηνία: 01-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Δότες μυελού των οστών και αιμοδοσία από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ελαιώνα – Αγ. Αποστόλων

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των παλαιότερων αλλά και των νεότερων μελών, στο κάλεσμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ελαιώνα – Αγίων Αποστόλων «ο Άγιος Τρύφωνας».

Ξοδεύοντας λίγο από τον χρόνο τους, προσέφεραν ένα δώρο ζωής στον πάσχοντα συνάνθρωπο, δίνοντας παράλληλα το πιο ηχηρό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στην δωρεά του μυελού των οστών και στόχος εκτός από την εθελοντική αιμοδοσία ήταν και η εγγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων νέων μελών, εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Η προσπάθεια αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς μέχρι το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου στον Ελαιώνα, είχαν εγγραφεί συνολικά 35 νέοι εθελοντές δότες αλλά και είχαν συγκεντρωθεί 33 μονάδες για την Τράπεζα Αίματος.

Όλοι οι εθελοντές αιμοδότες υποβλήθηκαν στον καθιερωμένο ιατρικό έλεγχο από την Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου  Πύργου, Κωνσταντίνα Πανέτα –Κωνσταντακοπούλου, ενώ οι νοσηλευτές Γωγώ Παρασκευά και Γιώργος Βενιζέλος βοήθησαν στη διαδικασία της αιμοδοσίας.

Η ενορία του Ελαιώνα εδώ και πολλά χρόνια έχει προσφέρει πολλές φιάλες αίματος, αφού είναι από τις πρώτες που ίδρυσαν Σύλλογο Αιμοδοσίας του οποίου πρόεδρος είναι ο εφημέριος πατ. Ηλίας Κούλης.

Ο σύλλογος μάλιστα την περασμένη Πέμπτη, με τη συνεργασία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Βοηθού Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Πρόνοιας Αντώνη Χαροκόπου πραγματοποίησε σε 85 κατοίκους του χωριού, δωρεάν σπιρομετρήσεις, ενώ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί και δωρεάν προληπτικός έλεγχος και μαστογραφίες στις γυναίκες του χωριού με τη συνεργασία του Συλλόγου «Άλμα Ζωής».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος