FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Γυναικών Σχινών: Με το βλέμμα στραμμένο στην αποκατάσταση του Αι-Γιάννη

Ημερομηνία: 09-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Μια καλή, δημιουργική χρονιά με υγεία, σύνεση και ενότητα,  ευχήθηκαν τα μέλη του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Γυναικών Σχινών Ζαχάρως στην εκδήλωση που διοργάνωσαν για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, στα «Αντίπεινα» στο Μπισχίνι, παρουσία και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου- Σαλτάρη.

Μάλιστα η πρόεδρος του Συλλόγου Ρέα Μακρή  ευχαρίστησε όπως είπε την βουλευτή που τις τίμησε με την παρουσία της και πολύ περισσότερο για τον αγώνα που δίνει για το θέμα της αποκατάστασης της εκκλησίας του χωριού, του Αϊ Γιάννη «Γιατί αν δεν ήταν η κα Γεωργοπούλου μαζί με την επιτροπή που διαχειρίστηκε το φάκελο έως τώρα, δηλαδή τον κο Δημήτρη Θεοχαρόπουλο, τον κο Γιάννη Καπότα, αλλά και την συμβολαιογράφο κα Έλενα Γιαννοπούλου – Ντούρου δεν θα υπήρχε και η έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού!!!

Οι άνθρωποι αυτοί αφιέρωσαν την ύπαρξή τους σε αυτό το σκοπό και τα κατάφεραν μέσα από πάρα πολλές δυσκολίες και εμπόδια. Ελπίζουμε να τους επιτραπεί να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους για να φτάσουν και στην αποπεράτωσή του, γιατί οι προθεσμίες “τρέχουν”!!! Όλοι εμείς που αγωνιούμε για το θέμα δεν αποδεχόμαστε ούτε την παραίτηση, ούτε και την παύση τους και ελπίζουμε σε αγαστή συνεργασία με το Εκκλησιαστικό συμβούλιο, που τους εμπιστεύθηκε όλα αυτά τα χρόνια τη σοβαρότατη αυτή υπόθεση, να συνεχίσουν το έργο τους»

Να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος κυκλοφορεί και το ημερολόγιο του για το 2018 που έχει ως θέμα του το Λαογραφικό Μουσείο Σχίνων, έργο των μελών του συλλόγου και διατίθεται για την ενίσχυση του. Εκθέματα, φορεσιές και αντικείμενα, όμορφες μικρές γωνιές από το Λαογραφικό του χωριού μας που έφτιαξαν όλοι  μαζί με αγάπη και πολύ μεράκι στο Κοινοτικό γραφείο του χωριού και εγκαινίασαν  τον Αύγουστο του 2015.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος