FOLLOW US: facebook twitter

Σωματείο Εργαζομένων Νος/κης Μονάδας Αμαλιάδας: «Είναι απαράδεκτο να πανηγυρίζετε…»

Ημερομηνία: 03-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Δελτίο τύπου- απάντηση στο πρόσφατο άρθρο του βουλευτή Μ. Μπαλαούρα απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας την οποία και παραθέτουμε:  

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί !!!!

Αυτή η παροιμία του λαού μας ταιριάζει γάντι στο άρθρο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας κ. Μπαλαούρα στα Μ.Μ.Ε. την 30-7-2017.

Είναι απαράδεκτοι οι πανηγυρισμοί επειδή προσλήφθηκαν 10 άτομα με προγράμματα εργασιακής εμπειρίας και που σε 3-4 μήνες θα αποχωρήσουν. Είναι κάτι σαν τα Stage προηγούμενων κυβερνήσεων που τότε όλοι καταδικάζαμε  ζητώντας κάλυψη θέσεων με μόνιμο προσωπικό. Είμαστε σαφείς.!!! Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι με ελαστικές μορφές εργασίας…

Είναι απαράδεκτο να πανηγυρίζετε επειδή πρόκειται να παραταθεί η θητεία των επικουρικών (κι αυτό μετά από αγώνα της ΠΟΕΔΗΝ) χωρίς να βγάζετε κουβέντα για μονιμοποίησή τους. Ξεχνάτε τους ακτιβισμούς σας με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών προεκλογικά….

Είναι απαράδεκτο να πανηγυρίζετε όταν οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας είναι κάτω κι απ’ αυτό το μέσο όρο της Ευρωπαικής Ένωσης, με τις ιδιωτικές δαπάνες να βρίσκονται στα ύψη και όταν οι πολίτες λόγω της οικονομικής κατάστασης έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη τα δημόσια Νοσοκομεία….

Είναι απαράδεκτο να πανηγυρίζετε όταν οι το εξουθενωμένο νοσηλευτικό προσωπικό και όχι μόνο εργάζεται σε ωράρια που παραβιάζουν κατάφωρα τη σχετική νομοθεσία, όταν τμήματα αδυνατούν να χορηγήσουν θερινές άδειες πέραν της εβδομάδας. Και την ίδια στιγμή για ρουσφετολογικούς λόγους με την ανοχή ή τη συγκατάθεσή σας να μετακινούνται κάποιοι όπου γουστάρουν….

Ελάτε να δείτε από κοντά κι όχι γράφοντας «εκθέσεις ιδεών» την ταλαιπωρία του κόσμου που βρίσκει τα ιατρεία χωρίς γιατρούς, τις νοσηλεύτριες να τρέχουν σαν τρελές από ιατρείο σε κλινική και τανάπαλιν ….

Είναι απαράδεκτο να πανηγυρίζετε όταν προεκλογικά δεν συζητούσατε ούτε μία κλίνη λιγότερη σε δημόσια νοσοκομεία και επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης μπήκε λουκέτο στη Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική.

Είναι απαράδεκτο να πανηγυρίζετε για τους καρκινοπαθείς. Φαίνεται δεν έχετε επισκεφθεί κάποιο αντικαρκινικό νοσοκομείο για να διαπιστώσετε την τραγικότητα της κατάστασης και την .ταλαιπωρία των ασθενών που κάνουν μήνες για να εξασφαλίσουν σχήματα χημειοθεραπειών τουλάχιστον…..

Είναι απαράδεκτο να πανηγυρίζετε για τις «δήθεν» χιλιάδες προσλήψεις στη δημόσια υγεία. Αθροιστικά εδώ και δύο χρόνια πάνω από 20.000 έχουν εξαγγελθεί αλλά μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο μας δεν μπήκε ούτε ένας μόνιμος υπάλληλος !!!!

Όσο κι αν θέλετε να ωραιοποιήσετε την κατάσταση η αλήθεια είναι μία!!!! Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας «καταρρέει» λόγω υποστελέχωσης !!!! Στέκεται ακόμα στα πόδια του μόνο από την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων….

Ότι κι αν λέτε δεν σας πιστεύει κανένας!!!!

Και βέβαια είναι αλήθεια ότι δύο μόνιμοι γιατροί παθολογίας σε λίγες μέρες αναλαμβάνουν υπηρεσία. Πρίν λίγες μέρες πανηγύριζε και η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας γι’ αυτό!!!! Για να σας δούμε όλους όταν θάρθει η ώρα…. Θα παραμείνουν στο Νοσοκομείο μας ή θα αρχίσουν οι «μετακινήσεις» !!!! Είναι αλήθεια ότι το φύλλο πορείας είναι έτοιμο????

Σαφώς και η προηγούμενες κυβερνήσεις ευθύνονται τα μέγιστα για τη σημερινή κατάσταση στη δημόσια υγεία. Όμως είναι ανώφελο να παραμένουμε και να εμμένουμε σε ευθύνες του παρελθόντος. Ο λαός έκρινε και έδωσε σαφείς εντολές!!!! ΟΧΙ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ…. Και γράψατε το λαό στα παλιά σας τα παπούτσια!!!! Τρανό παράδειγμα η κολοτούμπα της κυβέρνησης στο δημοψήφισμα!!! Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί με ακόμα περισσότερη θέρμη τις εντολές των δανειστών!!!!

Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί με αγώνες αντιστάθηκαν και κατήγγειλαν την προηγούμενη κυβέρνηση. Με θάρρος και αξιοπρέπεια το ίδιο κάνουν και τώρα. Γιατί με συνεχή και επαναλαμβανόμενα μνημόνια στην υγεία, στην παιδεία και στην κοινωνία γενικότερα δεν υπάρχει ήλιος !!!! Μόνο σκοτάδι!!!! Γιατί αριστερά και μνημόνια είναι κάθετα αντίθετες έννοιες…. Αντίθετες ιδεολογίες…. Μαζί τα φωνάζαμε προεκλογικά. Τώρα τα ξεχάσατε !!!! Και κατηγορείτε όσους τολμούν να λένε την αλήθεια, όσους δεν είναι κολαούζοι της κυβέρνησης ότι χρησιμοποιούν αστήρικτα επιχειρήματα….

Βέβαια ούτε λέξη δεν λέτε για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ενοποίηση νοσοκομείων με τραγικές απόρροιες για τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία όπως το Νοσοκομείο Αμαλιάδας (Προεκλογικά δεσμευόσασταν βέβαια για τη νομική αυτοτέλεια των νοσοκομείων)…. Ούτε λέξη για το νομοσχέδιο για την Π.Φ.Υ και το πώς θα εφαρμοσθεί…. Ούτε λέξη για το αποδεκατισμένο Νοσοκομείο Κρεστένων….

Όσο για το διάλογο που αναφέρετε είμαστε στη διάθεσή σας. Και σε δημόσιο αν επιθυμείτε. Αρκεί να επισκεφθείτε το Νοσοκομείο μας και να συζητήσετε με τα θεσμικά όργανα. Όχι με τους ημετέρους σας. Αλλά από τα δημοκρατικά εκλεγμένα θεσμικά όργανα.  Ένα από αυτά είναι και το Σωματείο Εργαζομένων….

Εργαζόμενοι και πολίτες έδειξαν στο ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ στην Αμαλιάδα στις 28 Ιούνη την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης. Και θα το ξανακάνουν όταν και όποτε χρειαστεί!!!!

Ήταν οργή-αντίσταση και όχι απλά μια φωτοβολίδα όπως «αρέσκονται» να λένε κάποιοι….  Τους επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς λέγοντάς τους ότι είναι οι ίδιοι «φωτοβολίδες» στην πολιτική, στο συνδικαλισμό, στην κοινωνία γενικότερα !!!!

Όταν μπορέσετε σαν κυβέρνηση να εξασφαλίσετε αυτές τις παροχές υγείας που στοιχειωδώς  συνταγματικά δικαιούνται οι πάσχοντες συμπολίτες μας, όταν εξασφαλίσετε στους συναδέλφους εργαζόμενους αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας τότε μπορείτε να πανηγυρίζετε !!!!

Και τότε πρώτοι εμείς θα σας χειροκροτήσουμε….

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Βασίλης  Μιχαλόπουλος

Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Άννα  Γαλανοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος