FOLLOW US: facebook twitter

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας & Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Ημερομηνία: 05-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Οι υπεύθυνοι του ΚΕΣΥΠ Ηλείας με εκπαιδευτές του Σ.Δ.Ε. Πύργου

 

Ξεκινώντας ένα κύκλο ενημέρωσης σε θέματα εκπαίδευσης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, οι Υπεύθυνοι ΣΕΠ του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλείας κ. Ευφροσύνη Ζαχαροπούλου και Αντώνιος Μαρίτσας, επισκέφθηκαν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Οι δράσεις ενημέρωσης ξεκίνησαν από το σχολείο του Πύργου και ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη-ενημέρωση στο σχολείο της Αμαλιάδας.

Εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι παρακολουθούν την ενημέρωση για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

 

Οι Υπεύθυνοι ενημέρωσαν τους εκπαιδευόμενους για τις εκπαιδευτικές διεξόδους μετά το Γυμνάσιο. Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασαν το Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) του ΟΑΕΔ. Για τα ΕΠΑΛ παρουσίασαν τους τομείς και τις ειδικότητες δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στις ειδικότητες που υπάρχουν στα ΕΠΑΛ της πόλης τους.  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα οφέλη που αποκομίζουν από τη φοίτησή τους στο συγκεκριμένο σχολείο και στους δρόμους που ανοίγονται μετά από αυτό και που μπορεί να τους οδηγήσουν από την αγορά εργασίας έως τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ στην Αμαλιάδα παρακολουθούν την ενημέρωση για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

 

Στη συνέχεια, αναπτύχθηκε συζήτηση ανάμεσα στους εκπαιδευόμενους του σχολείου και τους ειδικούς του ΚΕΣΥΠ, όπου απαντήθηκαν ερωτήσεις των εκπαιδευομένων και δόθηκαν χρήσιμες οδηγίες για τη συνέχεια. Τέλος, οι Υπεύθυνοι ΣΕΠ ευχαρίστησαν για την πρόσκληση το Διευθυντή του σχολείου κ. Αγγελόπουλο και τη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας κ. Γιαννακοπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος