FOLLOW US: facebook twitter

Σχεδιο για 13 δόσεις στις εισφορές εφάπαξ και επικούρησης

Ημερομηνία: 15-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Το ενδεχόμενο να αποπληρωθούν οι εισφορές για εφάπαξ (4%) και για επικούρηση (7%) από μη μισθωτούς ασφαλισμένους σε 13 μηνιαίες δόσεις, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για εισφορές που θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει να καταβάλλονται από 1.1.17, μαζί με τις υπόλοιπες για κύρια ασφάλιση και υγεία, αλλά εδώ και ένα έτος δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτό να αποδοθούν στους ασφαλισμένους. Η εκτίμηση αρμόδιων παραγόντων του ΕΦΚΑ είναι ότι τα πρώτα ειδοποιητήρια που θα εντάξουν και τις ανωτέρω ασφαλιστικές εισφορές θα είναι εκείνα του μηνός Φεβρουαρίου, που θα σταλούν στους ασφαλισμένους έως τα μέσα Μαρτίου.

Η αρχική πρόθεση του υπουργείου Εργασίας ήταν να εξοφληθούν οι εισφορές υπέρ επικούρησης και εφάπαξ σε 11 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα από εκείνο που θα εντάσσονταν στα ειδοποιητήρια. Όμως εξετάζεται το ενδεχόμενο οι εισφορές να είναι περισσότερες, ίσως 13, επειδή μπήκε και το 2018 και ακόμα το συγκεκριμένο αδιέξοδο δεν έχει ξεπεραστεί. Υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε περίπου 200.000 οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, οι οποίοι θα διαπιστώσουν αύξηση στις εισφορές τους, έως τα μέσα Μαρτίου, εξαιτίας της προσθήκης των εισφορών εφάπαξ και επικούρησης.

Πρόκειται για τους αρτοποιούς και τους βενζινοπώλες, που έχουν μόνο εισφορές επικούρησης 7%, αλλά και για τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και τους υγειονομικούς, που έχουν μόνο 4% εισφορές εφάπαξ. Στο 11% θα φτάσει η πρόσθετη εισφορές στους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους και τους δικαστικούς επιμελητές, όπως επίσης και στους μηχανικούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος