FOLLOW US: facebook twitter

Σχεδίασαν τις δράσεις τους για την αντιμετώπιση πλημμυρών

Ημερομηνία: 05-11-2016 | Συντάκτης:

sto-politikis-prostasias-pyrgou

Συνεδρίασε χθες στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου

-Πρόταση Λιατσή για προγραμματισμό άσκησης ετοιμότητας σε ενδεχόμενο σεισμού

Με το σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων ασχολήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων.

sto-politikis-prostasias-pyrgou1

Αρχικά ο κ. Λιατσής, πρότεινε τον προγραμματισμό άσκησης ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμού, τονίζοντας ότι στο παρελθόν είχε διεξαχθεί επί των ημερών του, αντίστοιχη άσκηση, ρεαλιστική σε μέρα που δεν είχε γνωστοποιηθεί στο ευρύ κοινό ώστε να εκτιμηθούν οι αντιδράσεις του κόσμου ενώ εξήρε και την καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Πολιτικής Προστασίας και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

sto-politikis-prostasias-pyrgou3

Στο θέμα της συνεδρίασης, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Π.Π. Ανδρέας Σκαρτσιάρης, μιλώντας για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων τονίζοντας την πολύ καλή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και τους ΤΟΕΒ και τον ΓΟΕΒ στον καθαρισμό των αυλακών και των τάφρων αλλά και το Δασαρχείο κατά τη θερινή περίοδο με το οποίο σχεδίασαν τον καθαρισμό των δασικών δρόμων. «Η μάχη που δίνει το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας αλλά και όλων των υπηρεσιών είναι καθημερινή. Με ιδία μέσα προσπαθούμε για το καλύτερο και ελπίζουμε ότι με καλή συνεργασία, ετοιμότητα και συνέχιση των προσπαθειών μας, όλα θα πάνε καλά κατά τη χειμερινή περίοδο».

Καμπανάκι κινδύνου όμως έκρουσε ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Πύργου κ. Κωστόπουλος, ζητώντας από τους παριστάμενους να ληφθεί πρόνοια και να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και καθαρισμοί περιμετρικά της μονάδας έτσι ώστε να μην ξαναπλημμυρίσουν όπως το 2012.

sto-politikis-prostasias-pyrgou2

Στη διάρκεια της συζήτησης  αναπτύχθηκαν ζητήματα σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων και έργων για την πρόληψη και ετοιμότητα των φορέων εν όψει της χειμερινής περιόδου ενώ έγινε και αναφορά στα τεχνικά μέσα που διαθέτουν οι υπηρεσίες και στην ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματική διαχείριση των ζητημάτων πολιτικής προστασίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος