FOLLOW US: facebook twitter

Σφοδρή μάχη στη Βουλή για Σκοπιανό και μεσοπρόθεσμο-Πρόταση μομφής καταθέτει η ΝΔ

Ημερομηνία: 14-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Μάχη θα δοθεί σήμερα στη Βουλή καθώς πέρα από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, μετά τις χθεσινές εξελίξεις αναμένεται πρόταση μομφής για το Σκοπιανό από τη Νέα Δημοκρατία.

Μέχρι το μεσημέρι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο προκειμένου να προχωρήσει το ΦΕΚ για το eurogroup της 21ης Ιουνίου, στο οποίο θα κρίνει οριστικά το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Σε λίγη ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο βήμα της Βουλή και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες μόλις τελειώσει η ψηφοφορία.

Αν η πρόταση μομφής κατατεθεί σήμερα, τότε αυτομάτως θα σταματήσει η διαδικασία συζήτησης για το μεσοπρόθεσμο και θα ξεκινήσει η συζήτηση για την πρόταση μομφής.

Το δεύτερο σενάριο είναι η πρόταση μομφής να κατατεθεί την Παρασκευή όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τη Βουλή για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Με συνέντευξή χθες στην ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Σκοπιανό επισημαίνοντας ότι: «Δεν αναγνωρίζουμε μακεδονικό έθνος, μόνο το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό». Παράλληλα χαρακτήρισε θλιβερή τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ.

Άμεση ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με ανακοίνωσή εξαπέλυσε επίθεση στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώντας πως ο πρωθυπουργός είπε ψέμματα καθώς πουθενά στην συμφωνία δεν αναφέρεται το «Severna Makedonija».

Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο, συζητείται από χθες με τη μορφή του επείγοντος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η συζήτηση ξεκίνησε με ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, τις οποίες στήριξε η αντιπολίτευση αλλά δεν έγιναν δεκτές απ’ την πλειοψηφία.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξέφρασαν αντιρρήσεις σχετικά με το άρθρο 60 παρ. 5 του νομοσχεδίου, που προβλέπει ότι δεν ισχύει η παύση ή ο περιορισμός της τοκογονίας αν απορριφθεί από τα δικαστήρια αίτηση υπαγωγής των οφειλών στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου ρύθμισης οφειλών δανείων στις τράπεζες. Επιπλέον, αντέδρασαν στο άρθρο 109, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση βάζει εγγύηση περιουσία που έχει υπαχθεί στο υπερταμείο, μεταξύ των οποίων και οι μετοχές των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

Πηγή: dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος