FOLLOW US: facebook twitter

Συστήνονται Διοικούσες Επιτροπές σε κάθε Δήμο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα

Ημερομηνία: 01-12-2017 | Συντάκτης:

-Αναμένεται πρόσκληση ενδιαφέροντος από την 6η ΥΠΕ

-Άμισθες οι θέσεις

Ενεργοποιείται η διαδικασία για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) στην Ηλεία καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πρόσκληση ενδιαφέροντος από την 6η ΥΠΕ για την κάλυψη της θέσης του προέδρου και αναπληρωτή προέδρου στην τριμελή Διοικούσα Επιτροπή που θα συσταθεί σε κάθε Δήμο του Νομού.

Οι θέσεις αυτές θα είναι άμισθες ενώ η θητεία της επιτροπής τριετής.

Η Διοικούσα Επιτροπή θα αποτελείται ακόμα από έναν Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου της έδρας του Κέντρου Υγείας που θα προτείνει το κάθε Δημοτικό Συμβούλιο – και τον αναπληρωτή του- αλλά και από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά, εμπλέκεται και επισήμως η τοπική αυτοδιοίκηση στη διοίκηση της Π.Φ.Υ.

Οι Διοικούσες Επιτροπές στους 7 τομείς τη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα αναπτυχθούν ως εξής: Στο Δήμο Πύργου στο ΠΕΔΥ, στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης στο Κ.Υ. Βάρδας, στο Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων στο Κ.Υ. Ανδρίτσαινας και τα Περιφερειακά Ιατρεία, στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στο Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας, στο Δήμο Ζαχάρως στο Κ.Υ. Ζαχάρως, στο Δήμο Ήλιδας στο Κ.Υ. Σιμόπουλου και στο Δήμου Πηνειού στο Κ.Υ. Γαστούνης.

Μεταξύ των καθηκόντων της Τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής Το.Π.Φ.Υ. είναι η παρακολούθηση και πιστή εφαρμογή των προγραμμάτων και λοιπών δραστηριοτήτων των μονάδων Π.Φ.Υ. του οικείου Το.Π.Φ.Υ. καθώς και την εφαρμογή προγραμμάτων αγωγής υγείας και συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη προληπτική ιατρική στον πληθυσμό περιοχής ευθύνης της. Επίσης, θα εισηγείται στη Διοίκηση της Υ.Πε. στην οποία υπάγεται, μέτρα για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του Το.Π.Φ.Υ. αρμοδιότητάς της και την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών, αλλά και για την πλήρωση κενών θέσεων του προσωπικού του Το.Π.Φ.Υ. αρμοδιότητάς της καθώς και για την κάλυψη του Κέντρου Υγείας και των περιφερειακών μονάδων της περιοχής ευθύνης της σε ιατρικό προσωπικό ειδικοτήτων που δεν διαθέτει.

Ακόμα θα τηρεί μητρώο των ιδιωτών ιατρών της περιοχής ευθύνης της κατά ειδικότητα στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί σε έκτακτες περιπτώσεις, θα ελέγχει την τήρηση του ωραρίου του προσωπικού, τη διαχείριση φαρμακευτικού, υγειονομικού και λοιπού υλικού, θα μεριμνά για τη διαφύλαξη και συντήρηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας κ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος