FOLLOW US: facebook twitter

Συντροφιά με αρχαιοελληνική μουσική από τον “Αλφάβητο”: Επιτυχημένη η εκδήλωση στον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα

Ημερομηνία: 16-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με επιτυχία στέφθηκε το Σάββατο το η εκδήλωση στο Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας με διοργανωτή το Δήμο Οιχαλίας Μεσσηνίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας. Υπολογίζεται πως περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Βασσών, παρά το ”τσουχτερό” κρύο στα 1.200μ, για να απολαύσουν από το σημείο, τα άστρα στον καθαρό Φιγαλικό ουρανό σε μια πολύ ιδιαίτερη μουσική βραδιά.

Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσικά ακούσματα από τον ΑΛΦΑΒΗΤΟ, σε απόδοση του Παντελή Παυλίδη. Ήταν μία αφήγηση της ελληνικής μουσικής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Με τον παλμό της η λύρα, αναδεικνύει τις κορυφαίες στιγμές του Ελληνικού Λόγου, επιλεγμένα αποσπάσματα από τα Ομηρικά Έπη, τη Θεογονία του Ησιόδου και της Αρχαίας Ελληνικής λυρικής ποίησης της Σαπφούς, του Αλκαίου, του Αλκμάνος, του Αριστοτέλη και άλλων ποιητών, καθώς και της Βυζαντινής ψαλτικής τέχνης και της δημοτικής παράδοσης, που έφθασαν μέχρι τις μέρες μας και εξακολουθούν να μας συγκινούν.

Η σκηνή ενισχύθηκε οπτικά με προβολή ψηφιακών γραφικών, ειδικά σχεδιασμένων για την παράσταση, που πάλλονται δυναμικά από τον ήχο της Λύρας. Ιερογλυφικά που σχημάτιζαν  ναούς και αγάλματα, νότες και αστερισμούς, μεταφέρουν το αθέατο σύμπαν της ελληνικής μουσικής…

Κόσμος από την Αρκαδία, τη Μεσσηνία, την Ηλεία αλλά και ξένοι επισκέπτες από το εξωτερικό, βρέθηκαν στην  εκδήλωση μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Οιχαλίας κος.Σταθόπουλος, πρώην δήμαρχοι της Βόρειας Μεσσηνίας,μέλη του Δ.Σ του Δήμου Οιχαλίας, δημοτικοί σύμβουλοι των Δ.Ε Ανδρίτσαινας και Φιγαλείας, πρώην και νυν αντιδήμαρχοι δήμων της Ηλείας και της Μεσσηνίας, πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων της Ηλείας και της Μεσσηνίας και φυσικά εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος