FOLLOW US: facebook twitter

Συνταγματική κατοχύρωσης της πρώτης κατοικίας: Συνεδρίασε χθες η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 03-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Συνεδρίασε  χθες   το απόγευμα στα γραφεία της  στην Πάτρα, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδας με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξή της. Τον Δήμο Πύργου εκπροσώπησε ο κ. Γαβρίλης Λιατσής, Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ  και κ. Δημήτριος Μεσσαλάς, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου.

Κύριο θέμα συζήτησης, με εισηγητή τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα,  ήταν  η Συνταγματική Κατοχύρωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας για κάθε πολίτη με τη Δημιουργία ενός αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου προστασίας προς το σκοπό αυτό, με αντικειμενικά και προκαθορισμένα κριτήρια εφαρμογής προκειμένου κάθε οφειλέτης να προστατευθεί από καταχρηστικές επεμβάσεις.

Γι’ αυτό το θέμα ο Δήμαρχος  Πύργου κ Γαβρίλης Λιατσής τοποθετήθηκε λέγοντας  εκτός των άλλων OTI : « Η άποψη που εκφράζω είναι καθαρά κοινωνική και καθόλου πολιτική. Συμφωνήσαμε στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία του δικαιώματος στέγης κάθε πολίτη. Με τέτοιες προσπάθειες φαίνεται το κοινωνικό πρόσωπο της Περιφέρειας και ο ευρύτερος ρόλος της Τ.Α. Θα πρέπει δε η προστασία του πολίτη να επεκταθεί και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία».

Επίσης, συζητήθηκε  η εντολή  μεταφοράς διαθεσίμων των Φορέων της Γεν. Κυβέρνησης, κατόπιν σχετικού εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με τους εκπροσώπους των Δήμων να εκφράζουν την ανησυχία και τις αντιδράσεις τους. Τέλος στο περιθώριο της συνεδρίασης ο Δήμαρχος  κ. Λιατσής Γαβριήλ  έθεσε θέματα που αφορούν  τον Δήμο Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος