FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίζουν αγωνιστικά οι μαθητές της Ηλείας

Ημερομηνία: 31-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

mathites-poreia-amaleiada-paidia1

Πορείες χθες στην Αμαλιάδα και σήμερα στον Πύργο

Με πορείες χθες στην Αμαλιάδα και σήμερα στον Πύργο οι μαθητές της Ηλείας συνεχίζουν τον αγώνα τους για τις επερχόμενες αλλαγές στην παιδεία και κυρίως στην διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Αντιδρούν στην προοπτική της κατάργησης των επαναληπτικών εξετάσεων από το υπουργείο Παιδείας καθώς υποστηρίζουν πως υπάρχει κίνδυνος για κάποιους να χάσουν μια χρονιά με σημαντικό κόστος σε φροντιστήρια και άλλες δαπάνες και όλο αυτό γεμίζει με μεγαλύτερο άγχος τους μαθητές στη μάχη των πανελλαδικών κάνοντάς τους να νοιώθουν με την πλάτη στον τοίχο. Οι μαθητές χθες έκαναν πορεία στο κέντρο της Αμαλιάδας και κατέληξαν στο δημαρχείο, ενώ σήμερα θα πραγματοποιήσουν πορεία στον Πύργο μαζί με μαθητές των σχολείων της πόλης. Να σημειώσουμε πως στο πλευρό των μαθητών βρέθηκε αντιπροσωπία των αγροτών από το μπλόκο του Λατιφίου με τρακτέρ.

mathites-poreia-amaleiada-paidia3

Τι είπαν οι μαθητές

Βασίλης Αγγελόπουλος – Πρόεδρος 15μελούς 2ου ΓΕΛ Αμαλιάδας

«Κάναμε πορεία για τις επαναληπτικές εξετάσεις που καταργούνται. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Θα συνεχίσουμε δυναμικά για να αλλάξουμε αυτό το πράγμα. Στο υπόμνημα που στείλαμε στον υφυπουργό Παιδείας, δεν πήραμε απάντηση, ούτε κανονίστηκε κάποια συνάντηση. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε την κατάληψη, γιατί πρέπει να μπούμε σε ρυθμούς πανελληνίων. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα».

mathites-aggelopoulos

Ιωάννα Τραγουστή – Πρόεδρος 15μελούς 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να περάσει το αίτημά μας. Περνάμε μια δύσκολη διαδικασία και δεν γίνεται να μας υποχρεώνουν να ξαναδώσουμε εξετάσεις στην περίπτωση που αρρωστήσουμε. Είναι κάτι πιθανό να συμβεί και προσπαθούμε να ακουστούμε για να αλλάξει αυτή η απόφαση. Δυστυχώς δεν έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι μαθητές. Το ενδιαφέρον υπάρχει κυρίως στην Γ’ Λυκείου, που δίνουμε φέτος εξετάσεις και προσπαθούμε να πείσουμε και τους υπόλοιπους. Έχουμε όμως άγχος τι θα συμβεί».

 

Νίκος Βασιλικόπουλος – Μαθητής Β΄ Λυκείου 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας

«Οι αλλαγές θα μας επηρεάσουν όλοι. Έχουμε δικαίωμα στις επαναληπτικές εξετάσεις που πρέπει να γίνονται πριν από τις ενδοσχολικές. Διεκδικούμε ένα καλύτερο λύκειο, μια καλύτερη παιδεία, όχι απλά μια αλλαγή στην ημερομηνία των εξετάσεων»

mathites-basilikopoulos

Δανάη Παναγιωτοπούλου – Μαθήτρια 2ου ΓΕΛ Αμαλιάδας

Το μέλλον μας είναι αβέβαιο. Δεν ξέρουμε πως να αντιδράσουμε. Προσπαθούμε να ξυπνήσουμε όσες περισσότερες συνειδήσεις μπορούμε. Δεν συμμετέχουν όλοι και αυτό μας έχει στεναχωρήσει ιδιαίτερα. Προσπαθούμε όσο γίνεται. Οι μεγάλοι δεν έχουν καταλάβει όλοι το πρόβλημα, μόνο όσοι έχουν παιδιά που δίνουν πανελλήνιες. Αν αρρωστήσουμε δεν έχουμε δεύτερη ευκαιρία, χάνεται το μέλλον. Και χρήματα για δεύτερη χρονιά με φροντιστήρια δεν υπάρχουν.

mathites-panagiotopoulou

 

mathites-poreia-amaleiada-paidia2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος