FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης στη Νεμούτα: Γλίτωσαν στο παρά ένα οι καταρράκτες

Ημερομηνία: 19-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Πέρα από το παρθένο πευκοδάσος της Νεμούτας, ένα άλλο, ίσως το μεγαλύτερο σημείο αναφοράς αποτελούν οι ονομαστοί καταρράκτες της περιοχής.

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης, κινδύνεψε και αυτό το πανέμορφο μέρος του οικοσυστήματος του ποταμού Ερύμανθου, που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στην περιοχή.

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι φλόγες έφτασαν μόλις λίγα μέτρα από την περιοχή που βρίσκονται οι καταρράκτες της Νεμούτας και οι δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν εκεί την πυρκαγιά.

Από την πλευρά του, ο φυσιολάτρης και οδηγός του μονοπατιού που καταλήγει στους καταρράκτες της Νεμούτας, Νίκος Σιακκούλης, σε δηλώσεις του τόνισε πως «… η ζημιά από τη φωτιά στο φυσικό περιβάλλον είναι πολύ μεγάλη.

Ευτυχώς το φαράγγι του Άμπουλα είναι μακριά και δεν διέτρεξε κίνδυνο, ενώ το μονοπάτι που οδηγεί στο φαράγγι του Χαρατσαρίου σε μήκος περίπου 300 μέτρων έχει υποστεί ζημιά από τη φωτιά.

Σίγουρα σε πολλά σημεία θα έχουμε κατολισθήσεις, αφού η φωτιά που πέρασε έχει κάνει «γυαλί» ορισμένα τμήματα τα οποία είναι απόκρημνα. Εάν η φωτιά σταματήσει εδώ και δεν έχουμε κάποια δυσμενή εξέλιξη, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ζημιά στο φαράγγι του Χαρατσαρίου είναι μόλις 1%» εξήγησε ο κ. Σιακκούλης.

Συνεχίζουν την κατάσβεση

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από την Ηλεία, την Αχαΐα, τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, την Αιτωλοακαρνανία, τα Ιωάννινα και την Αθήνα, συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που ξεπερνά σύμφωνα με πληροφορίες τα 100 στρέμματα δάσους. Το πρωί της Τετάρτης επέστρεψαν τα εναέρια μέσα, Canadair και Chinnok προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο των επίγειων δυνάμεων. Μετά την αποχώρησή τους και κυρίως μετά το μεσημέρι υπήρξαν αναζωπυρώσεις σε πολλά σημεία όπου με την επέμβαση των πυροσβεστών κατασβήστηκαν.

 

Φωτογραφίες: Νότης Νέμος @Facebook


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος