FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίζεται ο τρύγος της Κορινθιακής σταφίδας: Μεγάλη η ζημιά-υψηλή η ποιότητα

Ημερομηνία: 09-08-2018 | Συντάκτης:

Συνεχίζεται ο τρύγος στην κορινθιακή σταφίδα, όπου καταγράφεται όλο και μεγαλύτερη ζημιά στον καρπό λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τον Ιούλιο την Ηλεία. Το μόνο παρήγορο μήνυμα που υπάρχει είναι πως ο καρπός που υπάρχει διαθέσιμος για συγκομιδή είναι πολύ καλής ποιότητας.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, «η παραγωγή είναι μειωμένη όμως η ποιότητα του προϊόντος είναι πάρα πολύ καλή. Οι παραγωγοί θα πρέπει να φροντίσουν να αποξηράνουν πολύ καλά τη σταφίδα στο αλώνι. Εμείς θα πάμε ξανά στον ΕΛΓΑ για το θέμα των αποζημιώσεων αλλά και οι παραγωγοί θα πρέπει να μας προσκομίσουν ένα αντίγραφο της αίτησης ζημίας για να στηρίξουμε αργότερα τα πορίσματα που θα εκδοθούν».

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν οι αποθήκες της ομάδας παραγωγών για να δίνουν παλετοκιβώτια τους παραγωγούς αλλά και για να παραλαμβάνουν το προϊόν.

Τέλος ο κ. Βαλιανάτος σημείωσε πως εντός δεκαημέρου θα μεταβεί εκ νέου στο υπουργείο προκειμένου να θέσει ξανά το θέμα της αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας. «Δεν θα το αφήσω αυτό το θέμα, μέχρι να το πετύχω. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση αν το αφήσουμε η Κορινθιακή σταφίδα, θα εξαφανιστεί» σχολίασε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος