FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίζεται η εβδομάδα Επιστήμης και Καινοτομίας στο ΓΕΛ Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 13-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τελετή έναρξης με «Χημείας απόσταγμα»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 η έναρξη της Εβδομάδας «Επιστήμη και Καινοτομία» που διοργάνωσε το ΓΕΛ Ανδρίτσαινας με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα Χημείας» 11η Μαρτίου και την «Παγκόσμια ημέρα Ποίησης» 21η Μαρτίου, στο πλαίσιο λειτουργίας του Μαθητικού Δικτύου «Ατίθασα πινέλα».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου, όπου παρουσιάστηκε το δρώμενο «Χημείας απόσταγμα» στο πλαίσιο της δράσης «Οι συγγραφείς σε πρώτο πλάνο». Παρευρέθησαν οι ιερείς π. Ιωάννης Κοτρέτσος και  π. Αλέξιος Καρακατσιάνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιλτιάδης Γεωργακόπουλος, η τ. Διευθύντρια του 11ου Γυμνασίου Ιλίου κ. Γιώτα Στελλάκη, το προεδρείο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου – Λυκείου Ανδρίτσαινας, μέλη του Δ.Σ. Εξωραϊστικού Συλλόγου Ανδρίτσαινας και μέλη του Συλλόγου Ανδριτσάνων, οι δημοσιογράφοι κ. Ιωάννης Κωστόγιαννης και κ. Αδάμ Αλεξόπουλος, γονείς και κάτοικοι της περιοχής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Ομότιμο καθηγητή Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιο Βάρβογλη, όπου οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου του ΓΕΛ Ανδρίτσαινας δραματοποίησαν αποσπάσματα από το συγγραφικό του έργο. Στο δρώμενο συμμετείχαν μαθητές του ΓΕΛ Κλειτορίας, όπου με Δημιουργική γραφή χρησιμοποιώντας Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης συνέγραψαν κείμενα βασισμένα στα αποσπάσματα του καθηγητή κ. Αναστάσιου Βάρβογλη. Επίσης μαθητές του 8ου Γυμνασίου Περιστερίου συμμετείχαν με έργα ζωγραφικής δίνοντας μία εικαστική διάσταση στα παραπάνω κείμενα. Το 3ο Γυμνάσιο Καματερού σε συνεργασία με το 9ο Γυμνάσιο Περιστερίου και το ΓΕΛ Ανδρίτσαινας δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό περιοδικό πίνακα σε ψηφιδωτό. Τέλος, μαθητές του 39ου ΓΕΛ Αθήνας φιλοτέχνησαν σε μέταλλα το έργο «Αγώνας επιβίωσης» εμπνευσμένοι από τη σειρά δραστικότητας των χημικών στοιχείων. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Γωγώ Νικολακοπούλου παίζοντας στο πιάνο μελωδίες κλασσικής μουσικής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ακολούθησε το δεύτερο μέρος του προγράμματος στο φιλόξενο χώρο του Δημοτικού σχολείου Ανδρίτσαινας, όπου πραγματοποιήθηκε  Workshop  με θέμα «Υδρογονάθρακες στο χώρο» από μαθητές του ΓΕΛ και του Δημοτικού σχολείου Ανδρίτσαινας σε συνεργασία με το 5ο ΓΕΛ Ιλίου. Η πρωτότυπη διαθεματική προσέγγιση Γεωμετρίας και Χημείας στο πλαίσιο της καινοτομίας «Ανοικτή τάξη», άφησε τις   καλύτερες εντυπώσεις αποτελώντας μοναδική εμπειρία για τους μαθητές.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το Εικαστικό Εργαστήρι «Ρινίσματα Χημείας», όπου οι μαθητές δουλεύοντας μέταλλα απεικόνισαν παραστατικά χημικούς δεσμούς. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Περιβαλλοντική Ομάδα του ΓΕΛ Ανδρίτσαινας στο πλαίσιο της δράσης «Με μια κάμερα στο χέρι» ξεκίνησε Εργαστήρι δημιουργίας ντοκιμαντέρ με θέμα: «Υπάρχει ελπίδα;», το οποίο συνεχίστηκε στα μονοπάτια της πέτρινης πολιτείας και την επόμενη μέρα, Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα Χημείας!

Η Διευθύντρια του ΓΕΛ Ανδρίτσαινας Δρ. Σταματία Κοτρέτσου ευχαριστεί το Δ.Σ του Ιδρύματος Κανελλοπούλου και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ανδρίτσαινας, τους χορηγούς, την κ. Γεωργία Αυγερινού και τους κατοίκους της περιοχής  για τη συνδρομή τους στην επιτυχία των δράσεων της πρώτης ημέρας. Επίσης τους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων καθώς και τους συνεργάτες του Δικτύου, οι οποίοι για ακόμη μία φορά υποστήριξαν το πνεύμα και το όραμα των «Ατίθασων πινέλων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος