FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίζεται η Έκθεση του «Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά» στο Μουσείο Επιστημών της Ν. Κορέας

Ημερομηνία: 13-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 εγκαινιάστηκε η περιοδεύουσα έκθεση του «Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας ΚώσταΚοτσανά»με τίτλο «Oι Hi-Techεφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων: οι απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας», στο Εθνικό Μουσείο Επιστημών της Daejeon στη Νότια Κορέα.Διήρκησεπέντε μήνες και περιελάμβανε 54 λειτουργικά εκθέματα – εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, μια ξεχωριστή διαδραστική ζώνη 24 επιπλέον εκθεμάτων, 24 βιντεοοθόνες οπτικοακουστικού υλικού των εκθεμάτων και 500 τ.μ. σκηνογραφίας.Ο δημιουργός του Μουσείου Κώστας Κοτσανάς εγκαινίασε την έκθεση με ομιλία του και συνέντευξη στην Κορεατική τηλεόραση και ήταν κύριος προσκεκλημένος ομιλητής στο Διεθνές Συμπόσιο των Μουσείων Επιστημών της Ασίας (6-7/10/2016).

Κατόπιν αιτήματος, η περιοδεύουσα έκθεση μεταφέρθηκε στο Μουσείο Επιστημών Gwangju στη Νότια Κορέα και θα παραμείνει για διάστημα δύο μηνών, από τις 7 Απριλίου έως και τις 6 Ιουνίου 2017.

Η έκθεση, που αγκαλιάστηκε ως το πρώτο και μοναδικό πολιτιστικό γεγονός της Ελλάδας στην Κορέα,σημείωσετεράστια επιτυχία, όπως δηλώνεται στην κορεατική τηλεόραση και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με απόδειξη την τεράστια προσέλευση του κόσμου, το ενδιαφέρον για τα εκθέματα και κατ’ επέκταση για την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία.

Το Μουσείο λειτουργεί στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολυμπία και με τις περιοδεύουσες εκθέσεις του που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο προβάλλει την Ελλάδα και την Ηλείαενώ αναδεικνύεται πολιτισμικός μεσολαβητής ανάμεσα στην Ελλάδα που χρωστά και στην Ελλάδα που της χρωστάνε.

Εγκαίνια: 07/04/2017

Διάρκεια: 07/04/2017-06/06/2017

Πληροφορίες:http://kotsanas.com/events/el/201/oi-hi-tech-efeyreseis-tis-arhaias-elladas

Website: www.kotsanas.com

Facebook: https://www.facebook.com/KotsanasMuseumOfAncientGreekTechnology


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος