FOLLOW US: facebook twitter

Συνεργασία με κοινωνικό σκοπό

Ημερομηνία: 31-01-2017 | Συντάκτης:

lattas_papanikolopoulos

Δασαρχείου Πύργου και ΑΜΕΑ

Τη στήριξη των ΑΜΕΑ σε θέματα που αφορούν τη διανομή των κατασχεμένων ποσοτήτων υλοτομημένης ξυλείας, ζήτησε από το Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα, ο οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, Γιώργος Παπανικολόπουλος. Σε συνάντηση που είχαν χθες μίλησαν για το θέμα και αναζητείται λύση για να καλυφθούν οι ανάγκες και των πολιτών που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία και για τα ΑΜΕΑ.

«Είδαμε τα κριτήρια και την σειρά προτεραιότητας που δίνονται τα ξύλα τα όποια κατάσχονται από το δασαρχείο και δίνονται με ένα μικρό ποσό στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Μιλήσαμε με τον δασάρχη για να δούμε σε τι σειρά είναι οι άνθρωποι με αναπηρία. Μας εξήγησε ότι είναι πολλές οι αιτήσεις από άνεργους και ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Με κατατόπισε και είδαμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές αιτήσεις. Οι άνθρωποι με αναπηρία θα έχουν κάποια προτεραιότητα όσο αφορά τις ανάγκες τους. Μακάρι να μην υπήρχαν άνθρωποι που να έχουν ανάγκη αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανάγκη ακόμα και τα ξύλα είναι πολύ μεγάλος» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανικολόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Λάττας τόνισε πως η συνάντηση έγινε μετά από ένα ατυχές περιστατικό που πήρε διαστάσεις, προκειμένου να ξεκαθαριστούν προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν κατά την διάθεση προϊόντων ή παροχών που δίνει το Δασαρχείο Πύργου, σε ανθρώπους που έχουν κοινωνικά προβλήματα. «Έχουμε πει πως ότι κατάσχεται από δασικά προϊόντα δίνεται σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ανθρώπους με πολύ χαμηλό εισόδημα, ανέργους, αναπήρους και γενικά σε ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας μας αυτής με τον γραμματέα του συλλόγου, εξηγήσαμε πως γίνεται η διάθεση των ξύλων. Επιπλέον παρακαλέσαμε εάν υπάρχει μία περίπτωση που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, καθώς εμείς κινούμαστε σε ένα πλαίσιο επιλογής να έχουμε μία απευθείας επικοινωνία για να μπορέσουμε να καλύψουμε μεγαλύτερες ανάγκες. Ο κόσμος έχει συνετιστεί και δεν έχουμε μεγάλες ποσότητες προϊόντων ξύλου ικανές να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Παρ΄ όλα αυτά τις μικρές ποσότητες που υπάρχουν με όλη μας την καρδιά θα τις διαθέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε ο κ. Λάττας. Σημείωσε επίσης πως για το 2016 οι αιτήσεις για χορήγηση ξυλείας σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας ξεπέρασαν τις 100 και εξ αυτών το 90% αφορούν ανθρώπους με προβλήματα, είτε αναπηρίας, είτε είναι μακροχρόνια άνεργους, είτε μονογονεΐκές οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος