FOLLOW US: facebook twitter

Συνεργασία για τη δασοπροστασία της Δ.Ε. Ωλένης

Ημερομηνία: 07-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

karatoula-liatsi-py-dasoprostasia-oleni-3

Παρουσία του Διοικητή της Π.Υ. Πύργου η χθεσινή σύσκεψη στο Καράτουλα

Η δασοπροστασία της δημοτικής ενότητας Ωλένης, ήταν το αντικείμενο της 3ης κατά σειρά ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Καράτουλα υπό την προεδρία του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή , την παρουσία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Γιάννη Πετρούτσου και τη συμμετοχή προέδρων των Τ.Σ. και Διευθυντών του Δήμου.

Στη διάρκεια της, έγινε παρουσίαση από την προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου Κική Διονυσοπούλου, του σχεδιασμού για θέματα δασοπροστασίας και των ενεργειών- δράσεων του τμήματος προκειμένου να υπάρχει σωστός συντονισμός και οργάνωση καθώς και παρουσίαση των μηχανημάτων και οχημάτων που είναι στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας και μπορούν να επέμβουν συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής.

karatoula-liatsi-py-dasoprostasia-oleni2

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό του αντιδημάρχου Δ.Ε. Ωλένης Σωτήρη Γεωργόπουλου, ο Δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στο σκοπό της χθεσινής σύσκεψης. «Στόχος μας είναι να συζητήσουμε τους τρόπους προληπτικής δασοπροστασίας και να προγραμματίσουμε τη συνεργασία μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. «Τόσο οι πρόεδροι όσο και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών του δήμου που συμμετέχουν στη σύσκεψη θα παρουσιάσουν και θα αναφέρουν τους προβληματισμούς τους καθώς και τον σχεδιασμό τον δικό τους για να υπάρξει άριστη συνεργασία κατά την αντιπυρική περίοδο».
Ο Διοικητής της Π.Υ. Γιάννης Πετρούτσος, ζήτησε την συνεργασία των τοπικών συμβούλων και των κατοίκων της κάθε περιοχής, αναφέρθηκε στην συνεργασία και τον συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων που πρέπει να υπάρχει, έδωσε συμβουλές για την δασοπροστασία και ζήτησε από την πολιτική προστασία του δήμου Πύργου καθώς και από τους προέδρους να προχωρούν έγκαιρα στην διάνοιξη και τον καθαρισμό των δρόμων ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα σε περίπτωση συμβάντος. Επίσης ανέφερε πως σημαντική είναι η συνεργασία με την πυροσβεστική των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις περιοχές τους και μπορούν να κατευθύνουν την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, ώστε να φτάσουν πιο γρήγορα στον τόπο της φωτιάς.

karatoula-liatsi-py-dasoprostasia-oleni

Ο κ. Πετρούτσος, δήλωσε πως είναι στην διάθεση όλων κάθε ώρα της ημέρας και της νύκτας και αναφέρθηκε στα σχέδια επέμβασης που εκδίδονται κάθε χρόνο από την πολιτική προστασία. Όσον αφορά τους εθελοντές, τόνισε πως οι ομάδες που κάθε χρόνο συστήνονται σε κάθε περιοχή για την δασοπροστασία θα πρέπει να έχουν άμεση επαφή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και να είναι διαθέσιμοι όταν αυτή τους χρειασθεί, ώστε να δώσουν πληροφορίες και να συμμετάσχουν στο έργο της δασοπυρόσβεσης.
Μάλιστα, τονίστηκε ότι αντίστοιχες συναντήσεις όπως η χθεσινή θα γίνουν επί τόπου σε χωριά της δημοτικής ενότητας Ωλένης, όπου ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου θα βρίσκεται εκεί για να γνωρισθεί με τους κατοίκους αναπτύσσοντας διαπροσωπικές επαφές που είναι πολύ σημαντικές όπως είπε, για την άριστη οργάνωση και επέμβαση της Υπηρεσίας κατά την αντιπυρική περίοδο.
Η σύσκεψη συνεχίσθηκε με τις τοποθετήσεις των προέδρων και των Διευθυντών των υπηρεσιών του δήμου όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις, πάνω σε ζητήματα οργάνωσης και συντονισμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος