FOLLOW US: facebook twitter

Συνελήφθησαν δυο στελέχη της ΝΔ για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων

Ημερομηνία: 28-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Δύο στελέχη της ΝΔ συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης εξάρθρωσης κυκλωμάτων παράνομων ελληνοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τoν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου στο Μεσολόγγι. Παράλληλα συνελήφθη και η σύζυγος του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου.

Όπως αναφέρει δε, το Documento πρόκειται για προβεβλημένα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ στα συνολικά 23 άτομα που συνελήφθησαν σε όλη την Ελλάδα για την υπόθεση είναι και μια δικηγόρος της οποίας ο σύζυγος είναι μέλος της φρουράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη.

Το κύκλωμα μετέφερε αλλοδαπούς από την Αθήνα στις «φιλικές» πόλεις και κυρίως στο Μεσολόγγι, όπου τους εμφάνιζε να εργάζονται, και με την «συνεργασία» των συλληφθέντων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπέβαλλαν τα σχετικά έγγραφα, τα οποία θεωρούνταν ως γνήσια και λάμβαναν τις ελληνοποιήσεις χωρίς να γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι.

Για την υπόθεση, σύμφωνα με το agriniopress.gr, εξέδωσε ανακοίνωση ο δήμος Μεσολογγίου, επιχειρώντας μάλιστα να απεμπλέξει την αυτοδιοικητική ιδιότητα των δυο ατόμων, σε σχέση με την υπόθεση. Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«…οι πράξεις στις οποίες φέρεται να προέβησαν σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δεν έχουν σχέση με την ιδιότητά τους ως αιρετοί, ούτε με υπηρεσίες που υπάγονται στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Ο Δήμος αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών για να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις».

Στο κύκλωμα συμμετείχαν 7 δικηγόροι, 5 δημόσιοι υπάλληλοι στελέχη της περιφέρειας καθώς και ένας υπάλληλος δημόσιου νοσοκομείου. Επίσης, συνελήφθησαν και 2 Αιγύπτιοι πλαστογράφοι, οι οποίοι χορηγούσαν έγγραφα σε αλλοδαπούς. Εκτός από το Μεσολόγγι και την Αθήνα, η επιχείρηση της ΕΛΑΣ έλαβε χώρα στη Λευκάδα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Αλεξανδρούπολη, με το κύκλωμα να έχει επιχειρήσει πρόσβαση και σε Πρέβεζα, Καρπενήσι, Καστοριά και άλλες πόλεις.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση από τον Μάρτιο με την εξάρθρωση κυκλωμάτων όπου συμμετείχαν από δημόσιοι υπάλληλοι, μέχρι αστυνομικοί. Η πρώτη αφορούσε παράνομες εξόδους από το Ελευθέριος Βενιζέλος και οδήγησε στη σύλληψη 12 ατόμων, ενώ η δεύτερη αφορούσε πλαστά διπλώματα και οδήγησε στη σύλληψη 15 ατόμων, με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χαράλαμπο Λακαφώση να έχει συντάξει ογκωδέστατη δικογραφία.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος