FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο: Σε πρόγραμμα αντιμετώπισης της λειψυδρίας ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 22-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Εισηγητής του θέματος συμμετοχής του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ENI CBC Med 2014-2020, που στόχο έχει την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και τη χρήση του νερού στην ανάπτυξη της γεωργίας θα είναι ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος.

 

Με βασικό θέμα συζήτησης, τη συμμετοχή του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ENI CBC Med 2014-2020, που στόχο έχει την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και τη χρήση του νερού στην ανάπτυξη της γεωργίας, συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο. Εισηγητής του θέματος είναι ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ανδρέας Μίγκος ο οποίος και θα ενημερώσει το σώμα για το εν λόγω πρόγραμμα.

«Η χρηματοδότηση προς το Δήμο μας (αν το πρόγραμμα τελικά επιλεγεί) θα είναι 470  χιλιάδες  ευρώ  και θα χρησιμοποιηθεί για την επίλυση των προβλημάτων στην έλλειψη του νερού  μέσω νέων μεθόδων  πράγμα που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών και των εργαζομένων στην κτηνοτροφία. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 24 Ιανουαρίου και σε μερικούς μήνες θα έχουμε τα αποτελέσματα. Ευελπιστούμε ότι θα γίνει δεκτή η πρότασή μας, αφού πιστεύουμε ότι είναι ολοκληρωμένη και γίνεται σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ισπανίας, της Ιορδανίας και της  Τυνησίας».

Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούν την έγκριση τιμήματος για την απευθείας εκμίσθωση Δημοτικού Ακινήτου στην Δημοσυνεταιριστική Ιχθυοτροφική Εταιρεία Λεχαινών Ηλείας “ΚΟΤΥΧΙ ΑΕ” (Εισηγητής: Α/Δ Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Δημόπουλος Χαράλαμπος)  αλλά και η πρόταση για την αξιοποίηση της δωρεάς ασθενοφόρου από την εθελοντική ομάδα των Γάλλων φαρμακοποιών (Εισηγητής: Α/Δ Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Κος Μίγκος Ανδρέας).

Επίσης θα συζητήσουν περί  συνδρομής προϋποθέσεων για κάλυψη θέσεων μόνιμου προσωπικού από πίνακες διοριστέων προηγούμενων προκηρύξεων του Δήμου με τη διαδικασία της παρ. 14 του άρθρου 17 του Ν. 2190/1994(Εισηγητής: Α/Δ Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας  & Χωροταξίας  Κος  Παλαιολόγος Χρήστος) ενώ θα αποφασίσουν και την παράταση προθεσμίας δυο έργων και συγκεκριμένα του έργου «Ασφαλτοστρώσεις – Τσιμεντοστρώσεις Δ.Κ. Βάρδας (Αριθ. Μελ. 47/2016)» και του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΑΣΟ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΩΝ ΔΡΟΜΩΝ» (Εισηγητής: Α/Δ Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας  & Χωροταξίας  Κος  Παλαιολόγος Χρήστος).

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος