FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας

Ημερομηνία: 08-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

ds-amaliada-18-4-2016

Συζητά την πρόταση για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Π.Ε. Ηλείας

Με βασικότερο θέμα συζήτησης, την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Π.Ε. Ηλείας», στο πλαίσιο της από 10/05/2016 Α.Π. οικ. 5101 πρόσκλησης χρηματοδότησης του Ε.Π.«Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020», κατόπιν της υπ΄αριθμ. 31/2016 Απόφασης του ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας, συνεδριάζει την Τετάρτη στις 8 το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας.

Παράλληλα, θα εγκρίνει την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας και του Δήμου Ήλιδας για την εκτέλεση της πράξης «Άμεση προσωρινή ενδιάμεση λύση για την Κινητή Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Νομού Ηλείας», στο μέρος που αφορά στη χρηματοδότηση που θα παρέχει ο Δήμος Ήλιδας.

Το προεδρείο θα ενημερώσει το σώμα, για την αποστολή του δήμου στην Ουγγαρία άνευ δημοτικής δαπάνης ενώ θα συζητήσει και την έγκριση ενεργειών του Δημάρχου και αποδοχή των όρων της

    σύμβασης έκδοσης της Εγγυητικής Επιστολής, ποσού € 13.400,00 προς την ΕΤ.Α.Δ Α.Ε την οποία εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς, κατόπιν της υπ΄αριθμ. 133/2016 ΑΔΣ «Αποδοχή απόφασης της ΕΤ.Α.Δ Α.Ε, με θέμα ‘Εκμίσθωση τμήματος εμβαδού 22.590 τ.μ., τού με ΑΒΚ Δημοσίου ακινήτου Ν. Ηλείας (Κάμπινγκ Κουρούτας) στον Δήμο ΄Ηλιδας’».

Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούν στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δ. ΄Ηλιδας και ΔΗ.Κ.Ε.Η. για την τεχνική υποστήριξη της λειτουργίας του ΚΗΦΗ στο πλαίσιο της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Δυτική Ελλάδα» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων» ο οποίος  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, με τίτλο ‘ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ – ΚΗΦΗ», την υποβολή αιτήματος προς την ΕΤ.Α.Δ  Α.Ε για μακροχρόνια παραχώρηση της συνολικής έκτασης του δημοτικού Κάμπινγκ Κουρούτας, εμβαδού 76 στρεμμάτων περίπου, την Λειτουργία Αυτοτελούς τμήματος ‘Γραφείο Δημάρχου’ κατά τα Σαββατοκύριακα και τις εξαιρέσιμες ημέρες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να υιοθετήσει και ψήφισμα για τη συμμετοχή του Δήμου σε Πανελλήνια Εκστρατεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, προκειμένου να περιοριστεί το κάπνισμα και σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους, θα αποφασίσει τη συμμετοχή του δήμου Ήλιδας στο πρόγραμμα αντιμετώπισης αδεσπότων ζώων συντροφιάς τού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για το έτος 2016 καθώς και να μισθώσει ακίνητο για την παραμονή των αδέσποτων ζώων.

Ακόμα θα ορίσει μέλη στην Κοινή Επιτροπή, για την εποπτεία του έργου με τίτλο ‘Κατασκευή 1ου Ορόφου στη νέα πτέρυγα του Γ.Ν. Αμαλιάδας για δημιουργία Μ.Ε.Θ. και χειρουργείων’.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος