FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Πύργου: Αίτημα για κήρυξη έκτακτης ανάγκης των περιοχών που επλήγησαν

Ημερομηνία: 08-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Συνεργασία για Δήμου και τοπικών αρχών για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές

Οι τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν στη δημοτική ενότητα Ωλένης αλλά και τα τοπικά διαμερίσματα Σαλμώνης και Παλαιοβαρβάσαινας του Δήμου Πύργου, αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης της χθεσινής προγραμματισμένης συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, με τον Δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή να ενημερώνει πως ήδη απέστειλε αίτημα στην Περιφέρεια και την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξη των περιοχών αυτών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αν και το θέμα του Σ.Τ.Ο. αφορούσε το σχεδιασμό και τις δράσεις της πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2018, η επικαιρότητα και τα προβλήματα που άφησε πίσω του η υπερχείλιση του Ενιπέα μονοπώλησαν αρχικά τη συνεδρίαση.

Μετά την ενημέρωση του Δημάρχου, ο Επιπυραγός της Π.Υ. κ. Κωνσταντακόπουλος ανέφερε την αναγκαιότητα μέτρων πρόληψης για την αντιπυρική περίοδο και την ενεργοποίηση φορέων και πολιτών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον καθαρισμό του βουνού του Κατακόλου, του αλσυλλίου της Σπιάντζας, την φύλαξη του ΧΑΔΑ στο Ποτόκι, την ανάγκη καθαρισμού οικοπέδων του οικιστικού ιστού της πόλης καθώς και την ετοιμότητα που πρέπει να έχει ο Δήμος για άμεση παρέμβαση.

Ο κ. Λιατσής δήλωσε ότι από πλευράς του ο Δήμος θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες σύννομες ενέργειες ασφαλούς παρέμβασης για όλες τις προαναφερόμενες δράσεις. Επίσης για το θέμα στο Ποτόκι, ενημέρωσε ότι ο δήμος έχει αποστείλει έγγραφο στο αρμόδιο Υπουργείο για την επικινδυνότητα και άμεση αποκατάσταση του χώρου.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σκαρτσιάρης, ανέφερε ότι παρά την ελλιπή χρηματοδότηση του Δήμου για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας θα γίνουν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς  για την σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο Δασάρχης κ. Λάττας δήλωσε ότι το Δασαρχείο με την ενίσχυση του προσωπικού μέσω τους Κοινωφελούς Προγράμματος και παρά το μικρό ποσό για την συντήρηση του οδικού δασικού δικτύου, έχει θέσει το Κατάκολο, το αλσύλλιο Σπιάντζας αλλά και τη Σκαφιδιά σε πρώτη προτεραιότητα.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος κ. Γεωργόπουλος ανέφερε ότι θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συσκέψεις για το ίδιο θέμα στις Δημοτικές Ενότητες Καράτουλα, Επιταλίου και Βουνάργου για την αποτελεσματικότερη προετοιμασία και ετοιμότητα του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα μεταξύ άλλων: ο Διοικητής της Π.Υ Ιωάννης Καραμαλίκης, ο Προϊστάμενος Γραφείου Επιχειρήσεων Π.Υ. κ. Ν. Σμαρνάκης, ο εκπρόσωπος της ΣΕΤΤΗΛ κ. Τσιρονίκος Αναστάσιος, η Διοικητής του Α.Τ. Πύργου κα Ιω. Δημοπούλου, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Κατακόλου κ. Πλεμμένος Ιωάννης, ο Προϊστάμενος του τμήματος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ηλείας κ. Κων/νος Μπαλκάμος, ο αντιδήμαρχος κ. Β. Σεϊντής, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Π. Μπόμπορης, ο αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΠ κ. Ν. Τσίμπρης, η Προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας κα Αγγ. Διονυσοπούλου, η Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κα Σ. Γούργουρα, ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ.Σ. κ. Παν. Αντωνακόπουλος καθώς και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος