FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Π.Π. του Δήμου Ήλιδας: Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πλημμυρών

Ημερομηνία: 06-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Υπό την προεδρία του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.), στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

Σκοπός της τακτικής σύγκλησης του οργάνου είναι η οργάνωση και ο συντονισμός των ενεργειών, τόσο των αρμόδιων Υπηρεσιών όσο και των εθελοντικών οργανώσεων, σχετικά με τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων που μπορεί να προέλθουν την χειμερινή περίοδο από τις εκδηλώσεις πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων – παγετού για την περίοδο, καθώς και κάθε άλλο μέτρο που κρίνεται απαραίτητο στην πρόληψη και την ετοιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση εξετάσθηκαν θέματα σχετικά με:

– Tις αρμοδιότητες των υπηρεσιών του Δήμου που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας (ανάθεση – καταμερισμός αρμοδιοτήτων).

– Το συντονισμό δράσεων Πολιτικής Προστασίας των λοιπών φορέων (ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ. κ.λπ.), σε επίπεδο Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση διαφόρων φαινομένων έκτακτης ανάγκης.

– Τον έλεγχο των ρεμάτων και ειδικά των σημείων εκείνων που στο παρελθόν έχουν παρουσιάσει διάφορα πλημμυρικά φαινόμενα.

– Τον έλεγχος και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού που διαθέτουν ή υπηρεσίες.

– Την ετοιμότητα εργατοτεχνικού προσωπικού που δύναται να τα χρησιμοποιεί.

– Τον καθαρισμό των φρεατίων και γενικώς τον έλεγχο της ταχείας απορροής των υδάτων από το οδικό δίκτυο ευθύνης των συνεργαζόμενων φορέων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος