FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδρίασε το ΣΤΟ δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 25-05-2018 | Συντάκτης:

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ.Ναμπιλ Μοραντ, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβούλιου.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός των δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, ενοψει της αντιπυρικής περιοδου. Στη συνεδρίαση υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και έκδηλη ήταν η διάθεση όλων για συνεργασία, ώστε να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τους τα όποια προβλήματα προκύψουν κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Αρχικά ο Δήμαρχος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων για την ετοιμότητα που επεδειξαν και τη μεχρι τωρα εποικοδομητική συνεργασία. Τόνισε την σημασία της πρόληψης και την ανάγκη για συντονισμένη δράση όλων των υπηρεσιών.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από  τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων φορέων στις οποίες εκτέθηκαν όλες οι ενέργειες που έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί, αλλά και τα πρακτικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την καλύτερη προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συντήρηση των δρόμων, την αποψίλωση πρανών και οικοπέδων από ξερά χόρτα, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Σημαντικός κρίθηκε ο ρόλος των τοπικών κοινοτήτων και των τοπικών ομάδων πυρασφάλειας, οι οποίες έχουν γνώση των ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής και παίζουν σπουδαίο ρόλο στην πρόληψη των πυρκαγιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος