FOLLOW US: facebook twitter

Συναυλία χορωδίας Ελβετικού Κολλεγίου στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 22-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Την Κυριακή έξω από τον αρχαιολογικό χώρο

Συναυλία  στην Αρχαία Ολυμπία, στο χώρο του πρασίνου, έναντι της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, θα πραγματοποιηθεί αυριο Κυριακή, στις 11.45 το πρωί, από τη Χορωδία του Κολλεγίου  Sainte-Croix του Fribourg της Ελβετίας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ.Pascal Mayer.

Τα παιδιά (66 άτομα) θα  τραγουδήσουν παραδοσιακά ελβετικά  τραγούδια στις τέσσερεις επίσημες γλώσσες της Ελβετίας,  συνοδεία πιάνου (προσφορά του Ωδείου Χρήστου Τσατσαμπά-Ζαχάρω).

Στo πιάνο θα βρίσκεται η κ. Flurina Zehnder.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Το κολλέγιο και η διευθύντρια του κ. Castella δίνουν μεγάλη σημασία στους αρχαίους πολιτισμούς, στα αρχαία ελληνικά και στα λατινικά καθώς και στους κλάδους τέχνης και μουσικής. Για το λόγο αυτό και με αφορμή την 30η επέτειο της  παρουσίας της χορωδίας, αποφάσισαν να ταξιδέψουν και να γιορτάσουν  στην Ελλάδα (Δελφούς, Ανδρίτσαινα, Αρχαία Ολυμπία κα).

Η πρωτοβουλία γι’ αυτή την επίσκεψη οφείλεται στον ένθερμο φιλέλληνα,  πρόεδρο του Ελβετικού Συλλόγου των φίλων της Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας Δρ. κ. Martin Nicoulin.

Τη Χορωδία συνοδεύει ο αντιπρόεδρος του Ελβετικού Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας Δρ. κ. Δημήτριος Τσελεπής.

Η συναυλία στην Αρχαία Ολυμπία  πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Ολυμπίων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και τον Ελβετικό Σύλλογο των Φίλων της Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος