FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη χθες από την ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ: «Διεκδικούμε υψηλού επιπέδου παροχές υγείας»

Ημερομηνία: 21-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

kke-sinenteuxi-ygeia

Συνέντευξη τύπου για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας στο Νομό  παραχώρησε χθες ο Γραμματέας ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ Γιάννης Τεφάνης επισημαίνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα έχουν συναντήσεις με τους Ιατρικούς Συλλόγους, τους συλλόγους των Νοσοκομειακών Γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία, τους υγειονομικούς φορείς και όλα τα εργατικά σωματεία του νομού προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού, λύσεις.

Παρουσία μελών της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ, ο κ. Τεφάνης τόνισε ότι η κυβέρνηση στην Ηλεία, προσπαθεί με διάφορα τερτίπια να κρύψεί το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος και να περιορίσει την κουβέντα ότι με μια καλή διαχείριση μπορεί να λυθεί το ζήτημα. «Έτσι π.χ. φέρνει στο τραπέζι προτάσεις για ένα εφημεριακό κέντρο, ανοιχτές εφημερίες στον πύργο και κλειστές στην Αμαλιάδα χωρίς όμως για την ταμπακέρα να λέει κουβέντα. Και η ταμπακέρα είναι πως θα γίνουν αυτές οι εφημερίες όταν στο νομό μας υπάρχουν 3 μόνιμοι παθολόγοι, όταν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι ελάχιστα και σε κακή κατάσταση, όταν το νοσηλευτικό προσωπικό δεν φτάνει πουθενά. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, η οποία συνεχίζεται και με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία διατηρεί και επαυξάνει όλα τα πλαφόν, τα χαράτσια, τις συν-πληρωμές για την υγεία».

Παράλληλα ανάφερε κάποια ενδεικτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία στο Νομό. «Στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου: δεν «βγαίνουν» καν οι εφημερίες λόγω της έλλειψης προσωπικού, ενώ για τον ίδιο λόγο υπολειτουργεί η καρδιολογική κλινική, η οποία είναι και η μοναδική στο νομό. Ο Αξονικός Τομογράφος, που επίσης είναι ο μοναδικός στο νομό, συνήθως είναι χαλασμένος, μαγνητικός δεν υπάρχει, πληρώνουν από την τσέπη τους δηλαδή, οι ασθενείς. Στο Καρδιολογικό τμήμα δεν υπάρχει υπέρηχος καρδιάς. Στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας: και εδώ δεν βγαίνουν οι εφημερίες λόγω της έλλειψης προσωπικού, που τα κενά ξεπερνάνε το 50% των οργανικών θέσεων, έκλεισε η Μαιευτική κλινική επειδή μετακινήθηκαν και οι τρεις γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου η οποία υπολειτουργεί και είναι και η μοναδική που υπάρχει πλέον στο νομό».

Τα μέλη του ΚΚΕ κάλεσαν τα σωματεία να οργανώσουν τον αγώνα τους και να πάρουν πρωτοβουλίες διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα με στόχο την υψηλού επιπέδου παροχή υγείας. «Εν έτη 2016 δεν πρέπει να  παρατηρείται το φαινόμενο να χρειάζεται να διακομίζεται σε νοσοκομείο άλλου νομού κανείς ασθενής, εκτός από πολύ εξειδικευμένες περιπτώσεις. Καλούμε το λαό του νομού μας, επίσης, να κλείσουν τα αυτιά τους σε φωνές που προσπαθούν να στήσουν μια κάλπικη και ανούσια διαμάχη μεταξύ των δυο μεγαλύτερων πόλεων του νομού συσκοτίζοντας, είτε το θέλουν, είτε όχι την πραγματική αιτία του προβλήματος που είναι η πολιτική υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Απαιτούμε: 1. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (Ιατρικού και νοσηλευτικού) όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία στο νομό. 2. Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου ή άλλης δομής υγείας.  3. Γενναία χρηματοδότηση για την υγεία ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.4. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος