FOLLOW US: facebook twitter

«Κατάφωρη αδικία εις βάρος του δήμου Πηνειού!» : Άστραψε και βρόντηξε ο Καστρινός για την κινητικότητα

Ημερομηνία: 23-05-2018 | Συντάκτης:

Αναφορά σε όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο Πηνειού, παραχώρησε χθες ο δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός, ο οποίος ωστόσο ήταν ιδιαίτερα καυστικός στο θέμα της  β΄ φάσης της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, καταγγέλλοντας ανοιχτά την διαδικασία που ακολουθείται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι με την τακτική που ακολουθείται ο δήμος του είναι αδικημένος και καταρρίπτεται η αρχή της ισονομίας και κάποιοι δήμοι θα ρημάξουν εντελώς.

Ο κ. Καστρινός ξεκινώντας την συνέντευξή του ευχήθηκε Έτη πολλά στον Μητροπολίτη Ηλείας τονίζοντας ότι η Ηλεία του οφείλει πολλά, ενώ συνεχάρη δύο ομάδες του δήμου του για την άνοδό τους, την Νίκη Τραγανού και τον Αίαντα Γαστούνης.

Επίσης ευχαρίστησε δημόσια τον αν. Υπουργό Αλέξη Χαρίτση για την χρηματοδότηση  με 348.000 ευρώ της μελέτη του Μουσικού Γυμνασίου Βαρθολομιού, στην οποία υπόθεση όπως είπε, συνέβαλλε και ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας και αυτό θέλω να το πω.  Για την μελέτη θα γίνει ανοιχτός δημόσιος  διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός και ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι τα λεφτά αυτά είναι δεσμευμένα για το συγκεκριμένο έργο.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην εξέλιξη των έργων στο δήμο Πηνειού όπου έγινε κατάρτιση των όρων δημοπράτησης για τον Βιολογικό καθαρισμό Γαστούνης- Βαρθολομιού για 400.000 ευρώ,  έχει περάσει η χρηματοδότηση και αναμένεται αυτό το μήνα η δημοπράτηση για το 1,7 εκ. ευρώ περίπου για την προμήθεια του εξοπλισμού του Βιολογικού και  πλέον η Περιφέρεια το προχωράει για δημοπράτηση.

Όσον αφορά τις αναπλάσεις  ο κ. Καστρινός επισήμανε ότι «ήδη δημοσιεύτηκαν οι ημερομηνίες δημοπράτησης, τόσο για την Αγκινάρα που περιλαμβάνει μια ανάπλαση της τάξης του 1.7 760.000 ευρώ συν 611.000 ευρώ που είναι η υπογειοποίηση, ένα έργο της τάξης των 2,3 εκ. ευρώ .  Ήδη βγήκε μια ανάπλαση πλατείας στο Βαρθολομιό προϋπολογισμού 227.000 ευρώ, σήμερα στην Οικονομική επιτροπή καταρτίσαμε τους ορους για την ανάπλαση Παλαιοχωρίου 384.000 ευρώ και ήδη έχουν προενταχθεί δύο εργολαβίες αγροτικής οδοποιίας, η μια  Καβάσιλα –  Καρδιακάυτι, 428.900 και η άλλη από Λευκοχώρι – Αγία Μαύρα, 600.000 ευρώ. Εκεί το πρόγραμμα είναι 4 εκ. 100.000, το άλλο είναι στην αρχική ένταξη και το άλλο στο overbooking 100% που στο σύνολο της Περιφέρειας φτάνουμε και στο δεύτερο έργο μας τα 4.700.000 και περιμένουμε να μας έρθουνε οι οριστικές εντάξεις για να προχωρήσουμε στους όρους δημοπράτησης. Ήδη έχουν δημοπρατηθεί και περιμένουμε για ανάδοχο, συντηρήσεις αντλιοστασίων, υδατόπυργοι καβασίλων και Λυγιάς, ήδη έχουν δημοπρατηθεί  Γκογκακέικα  και πάμε για Κοτσανέικα. Κάνουμε τις ενέργειες για να πάρουμε τη χρηματοδότηση για το 2ο Δημοτικό σχολείο της Γαστούνης , έχουμε ήδη προχωρήσει την ανάθεση για τα εργαστηριακά και την επισκευή του σχολείου και πήραμε αποφάσεις για κατάθεση προτάσεων για προγράμματα που έβγαλε η Περιφέρεια. Και για το Βρανά θα πάμε να καταθέσουμε πρόταση 1.130.000 ευρώ και  για το Τραγανό 651.000 και για το Φιλόδημο θα καταθέσουμε την οριστική πρόταση.»

Τέλος, σε ότι αφορά τα έργα, ο κ. Καστρινός τόνισε ότι τα πυρόπληκτα που είχαν  πάρει τα έχουν  τελειώσει και θέλει να «θυμήσει» στον κ. Κατσφάρα την δέσμευση του ότι τις εκπτώσεις θα τις πάρουν  πίσω

«Τον καλώ  να προχωρήσει το θέμα. Η τοπική οικονομία λυσομανάει, δώστε μας χρήματα να προχωρήσουμε έργα. Έχω ξαναπεί ότι ο νόμος 4412 είναι αρρωστημένος για να προχωρήσει, δώστε μας την ευχέρεια να προχωρήσουμε.»

Παράλληλα ο δήμος Πηνειού προσπαθεί  να κάνει κάτι με το «αμαρτωλό»- όπως το χαρακτήρισε-  Π.Δ για τους ναυαγωσώστες , όπου ο δήμος αντί για μια δαπάνη 21.000 αναγκάζεται να πάει σε μια δαπάνη 74.000  σε μια πολύ δύσκολη εποχή και το κατήγγειλε  στην ΚΕΔΕ.

Καταγγελία για το νέο σύστημα κινητικότητας

Μεγάλο μέρος της συνέντευξής του ο δήμαρχος Πηνειού το αφιέρωσε στο  νέο σύστημα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων, καταγγέλλοντας ανοιχτά  το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους δήμους για την β΄φάση.

Όπως εξήγησε ο κ. Καστρινός «  Όταν εμείς πήραμε την απόφαση στο Δ.Σ για το ποιες κενές οργανικές θέσεις ζητάμε, στείλαμε τα περιγράμματα, μας είπαν ότι όλα είναι εντάξει αλλά ότι θα έπρεπε να έχουμε και τα περιγράμματα των ήδη υπαρχόντων θέσεων του προσωπικού μας. Αυτό δεν έχει ζητηθεί από κανέναν άλλο δήμο παρά μόνο από εμάς και το καταγγέλλω . Απόφαση  άλλη τέτοια δημοτικού συμβουλίου δεν υπάρχει και μην βρεθεί καν ένα τέτοιο ‘μαγικό χαρτί΄. Γιατί αν αύριο το πρωί φύγουν από το δήμο μου κάποιοι άλλοι υπάλληλοι– που σαφώς έχουν δικαίωμα να το κάνουν- θα ήθελα  να δω όλα αυτά τα έργα και τις ενέργειες υποστήριξής τους, ποιος θα τα αναλάβει!  Καλώ λοιπόν το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να πάρει πίσω την κινητικότητα στην προκειμένη φάση, την β΄φάση που έχει σε εξέλιξη και να αρχίσει από την αρχή την κινητικότητα για να λάβουνε μέρος όλοι οι δήμοι. Αυτό θα το καταγγείλω και στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ και θα επιδιώξω ραντεβού με την κ. Γεροβασίλη.  Γιατί το αποτέλεσμα θα είναι να πάνε υπάλληλοι σε κάποιους αστικούς δήμους και οι υπόλοιποι να ρημάξουνε. Δηλαδή θα μας κλείσουνε τους δήμους;  Αυτό είναι ανέντιμο και ανήθικο και θέλω να δω το τοπικό ΣΥΡΙΖΑ πως θα αντιδράσει.!»

Καταλήγοντας ο δήμαρχος τόνισε ότι αν κάποιοι νομίζουν ότι ο δήμος Πηνειού είναι ‘ευάλωτος’  σε κάποια πράγματα, πλανάται πλάνη οικτρά.  «Στις 24 του μήνα θα το καταγγείλω στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ. Περιμένω άμεσα να μην εκτελεστεί καμία κινητικότητα β ΄φάσης έως την 1η Σεπτέμβρη και τότε να βγάλει η κ. Γεροβασίλη να συμμετέχουν όλοι οι δήμοι. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ισονομία και αξιοκρατία και σε κάποιους να παρεκκλίνουμε και σε άλλους όχι. Υπάρχει εδώ κατάφωρη αδικία.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος