FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Γρηγόρη Κακολύρη: «Ήμασταν η καλύτερη ομάδα»

Ημερομηνία: 08-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο προπονητής της Α.Ε.Λ. μιλά για την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΗ αλλά και το μέλλον της ομάδας

Συνέντευξη στον Κώστα Πλιάγκο

 

Η Α.Ε. Λεχαινών μετά από οχτώ χρόνια επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία της ΕΣΚΑΗ, ύστερα από μια -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακή πορεία στην Α2 φέτος, κερδίζοντας την απευθείας άνοδο με απολογισμό 23 νίκες και 3 ήττες. Και μάλιστα οι δύο εκ των τριών ηττών ήρθαν τις τελευταίες δύο αγωνιστικές, όταν η ομάδα είχε ήδη εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο. Οι «γαλάζιοι» είχαν μακράν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας κατά μέσο όρο 71,7 πόντους αλλά και τη δεύτερη  καλύτερη άμυνα (πίσω από τον Πανωλενειακό) με παθητικό μόλις 52.9 πόντους! Ο αρχιτέκτονας της Α.Ε.Λ., Γρηγόρης Κακολύρης, που είχε υπάρξει και παίκτης της ομάδας, μίλησε στην «Πρωινή» για τη φετινή επιτυχία αλλά και το μέλλον των «γαλάζιων» στην Α1 ΕΣΚΑΗ.

 

Coach, το κλειδί της επιτυχίας ήταν το δυνατό ρόστερ εν συγκρίσει με τις άλλες ομάδες της Α2 ή μέτρησαν και άλλα στοιχεία;

«Σίγουρα  το ρόστερ έπαιξε ρόλο αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Οι δυνατές προπονήσεις, τα πολλά και δυνατά φιλικά και το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε μεταξύ μας, ήταν τα στοιχεία που έφεραν αυτή την επιτυχία».

 

-Κάμφθηκε κάποια στιγμή το φρόνημά σας αναφορικά με την απευθείας άνοδο, όπως για παράδειγμα μετά την ήττα από τη Νίκη Προαστείου στην Πάτρα και μάλιστα με διψήφια διαφορά;

«Ο αρχικός στόχος ήταν να μπούμε στα πλέι-οφ. Είδαμε όμως πως παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα πήγαινε καλά, έτσι θέσαμε στόχους πρωταθλητισμού. Η ήττα από την Νίκη σε καμία περίπτωση δεν μας πτόησε γιατί ήταν πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα. Αποδείξαμε στο γήπεδο ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα, με διάρκεια στην απόδοσή μας και απολύτως δίκαια πήραμε την απευθείας άνοδο».

-Κάποιοι υπονόησαν ότι η Α.Ε.Λ. έκατσε κι έχασε στα δύο τελευταία παιχνίδια με Ήφαιστο και Κρόνο. Τι απαντάτε;

«Εξήγησα πως είχαμε δύο τραυματίες οι οποίοι έπαιζαν με φυσιοθεραπείες. Δεν υπήρχε λόγος να κινδυνεύσει η σωματική τους ακεραιότητα όταν το πρωτάθλημα είχε κριθεί και επίσης υπήρχαν φοιτητές στην ομάδα, τους οποίους είχαμε πιέσει πάρα πολύ στις προπονήσεις και κάποια στιγμή ζήτησαν άδεια για την εξεταστική τους. Δεν γινόταν να τους αρνηθώ. Τέλος, όπως ήρθαν τα αποτελέσματα τις τελευταίες αγωνιστικές η Α.Ε.Λ. δεν επηρέασε την βαθμολογία».

 

– Η Α.Ε.Λ. επιστρέφει μετά από 8 χρόνια στην Α1 ΕΣΚΑΗ. Ποιος είναι ο στόχος της στη μεγάλη κατηγορία τη νέα σεζόν;

«Ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια επαφή και ο λόγος είναι πως ο υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ, Ανδρέας Χαμουζάς, είναι ο μόνος χρηματοδότης της ομάδας και θα χρειαστεί στήριξη και από το Δήμο αλλά και από τον κόσμο των Λεχαινών. Δεν γίνεται όλα να τα κάνει ένας άνθρωπος… Η Α.Ε.Λ. έχει μεγάλη ιστορία στο ηλειακό μπάσκετ και πρέπει να συσπειρωθούν όλοι γύρω απ’ αυτή».

 

-Έχετε καταστρώσει ήδη τα πλάνα σας για τη νέα χρονιά; Θα στηριχτείτε στο φετινό ρόστερ ή θα προβείτε σε πολλές αλλαγές;

«Είναι νωρίς ακόμα, θα πρέπει να γίνουν κάποιες συζητήσεις με τη διοίκηση και να δούμε κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να λυθούν άμεσα για να υπάρξει συνέχεια. Για να λειτουργήσει και να κατέβει η ομάδα στην Α1 ΕΣΚΑΗ πρέπει να ενισχυθεί διοικητικά και οικονομικά».

 

-Όσο για τον προπονητή Γρηγόρη Κακολύρη, ποιες είναι οι προσωπικές του φιλοδοξίες στους πάγκους;

«Για εμένα το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής. Προέκυψε η προπονητική και είδα ότι μπορώ να προσφέρω στο άθλημα. Αν δω πως δεν με γεμίζει όλο αυτό, κάποια στιγμή θα σταματήσω. Δεν πρέπει να κουράζουμε το άθλημα, απλά πρέπει να το υπηρετούμε με αγάπη. Βέβαια, η μεγάλη μου αγάπη παραμένει ο Κόροιβος, τον οποίο θα βοηθάω πάντα και απ’ όποιο πόστο χρειαστεί».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος