FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Μητρόπουλου με κτηνοτρόφους Πύργου και Ολυμπίας

Ημερομηνία: 11-10-2017 | Συντάκτης:

Στα χωριά του Δήμου Πύργου Αμπελώνα και Κολίρι βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος όπου είχε συνάντηση με παραγωγούς ελαιολάδου αλλά και εργάτες δακοκτονίας προκειμένου να συντονιστεί η δεύτερη φάση ψεκασμών για το δάκο.

“Οι ψεκασμοί για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από το δάκο συνεχίζονται όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας- τόνισε ο κ. Μητρόπουλος-. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να θωρακίσουμε την ελαιοπαραγωγή της φετινής χρονιάς, καθώς δέχεται νέο πλήγμα από την παρατεταμένη ανομβρία, παρόλα αυτά είναι το μόνο προϊόν που μπορεί συμβάλει ουσιαστικά στην τοπική οικονομία, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες του εισοδήματος των αγροτών.”

Συνάντηση με κτηνοτρόφους στην Ηράκλεια Ολυμπίας

Στη συνέχεια ο κ. Μητρόπουλος βρέθηκε στην Ηράκλεια μετά από κάλεσμα των κτηνοτρόφων της περιοχής όπου έγινε δέκτης παραπόνων σχετικά με τη μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου αλλά και του γίδινου γάλακτος, καθώς οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες έχουν αρχίσει να εισάγουν γάλα κυρίως από τα Βαλκάνια με αποτέλεσμα να μειώνονται οι ποσότητες του γάλακτος που απορροφούνται από την περιοχή μας. “Τέτοιου είδους ενέργειες δεν προασπίζουν τη Φέτα και τα άλλα προϊόντα ΠΟΠ της χώρας μας, δημιουργώντας οικονομική ασφυξία στον κτηνοτροφικό κόσμο και γρηγορότερη συρρίκνωση της κτηνοτροφίας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη αναδείξει το εν λόγω πρόβλημα σε σύσκεψη με υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠ. Αγροτικής Ανάπτυξης όταν επισκέφθηκαν την Περιφέρειά μας στις αρχές του καλοκαιριού και πρότεινε την προώθηση ψήφισης νομοθετήματος περί υποχρεωτικής αναγραφής της προέλευσης του γάλακτος στα τυροκομικά προϊόντα”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος