FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Δ. Μπαξεβανάκη με Κ. Νικολούτσο στο ΕΒΕ Ηλείας: Ενημέρωση για το πρόγραμμα μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ

Ημερομηνία: 18-08-2017 | Συντάκτης:

Εκδήλωση ενημέρωσης των επιχειρηματιών στο Επιμελητήριο το Σεπτέμβρη

Ο Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης συναντήθηκε με την διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηλείας ,συγκεκριμένα με  τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνο Νικολούτσο, τον Ά Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Παναγιωτακόπουλο και τον Δ/ντη του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννη Αντωνόπουλο.

Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα κι ακολούθησε εκτενής συζήτηση αναφορικά με την εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας», το οποίο προσφέρει στους ενήλικες αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στο χώρο εργασίας, είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα και να προετοιμαστούν για την ομαλή και ασφαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου ενημερώθηκε πλήρως για το επιδοτούμενο πρόγραμμα που παρέχει αμοιβή, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τελεί υπό την εποπτεία των ΕΠΑ.Λ. κι εξέφρασε την προθυμία του να προσφέρει συμβάλλοντας έτσι έμπρακτα στην προσπάθεια για αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Στα πλαίσια προώθησης του προγράμματος μαθητείας συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση στις  11-9-2017 ημέρα Δεύτερα στο Επιμελητήριο Ηλείας ώστε να ενημερωθούν όλοι οι επιχειρηματίες του νομού καθώς και οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ.

Επίσης συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα, όπως οι πυρκαγιές που έπληξαν για μια ακόμη φόρα τον νομό.

Ζητήθηκε από το Επιμελητήριο  πως πρέπει να υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις για παράταση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων του νομού, καθώς επίσης πως έφτασε η στιγμή για την υλοποίηση  ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου, που είναι πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου Ηλείας, για να αναταχθούν οι ιδιαίτερα σημαντικές αρνητικές συνέπειες από τις πυρκαγιές του 2007.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος